Dyrleger slår alarm: DØDELIG hundesykdom sprer seg i rasende fart!

I løpet av den siste tiden har et økende antall hunder blitt syke eller dødd av en alvorlig sykdom i Danmark, derfor oppfordrer veterinærer hundeeiere til å teste hundene sine så fort som mulig.

Den farlige parasitten, en hjerteorm, har i det siste spredt seg blant mange danske hunder som har havnet hos veterinæren. Det har fått veterinærer til å advare mot hjerteorm.
– Bare de siste to dagene har vi testet 2 hunder, som begge var positive uten at de hadde symptomer, forklarer en veterinær til Dagens.dk

På bare en enkelt veterinærklinikk har nesten 30 hunder fått påvist de aggresive hjerteormene, som har ført til dødsfall. Det er langt flere enn vanlig, sier en dyrlege.

Veterinærklinikken slår nå alarm, siden mange av de syke hundene hadde få eller ingen symptomer, noe som gjør det vanskelig å oppdage i tide. De vanligste symptomene er hoste, og ormene kan oftest stoppes av en ormekur.

– Men 3 hunder døde, til tross for behandling, forklarer den samme veterinæren. Han har også sett eiere komme inn med hunder som har alvorlige symptomer som lammelse og blødninger, noe som ikke er normalt. Testen kan gjøres med avføringsprøver eller blodprøver.
Hunder kan lett bli smittet med sykdommen, og gå lang tid uten symptomer. Foruten hoste, så kan andre symptomer være at hunden virker trøtt, mangler matlyst eller ikke vil gå tur.

[adsense2]

DEL dette med alle dine venner som har hund!

Lik oss på Facebook