Spekkhoggeren satt fast, og gråt i timevis. Helt til den fremmede kom og gjorde det eneste rette!

Spekkhoggere har lenge vært legendariske blant oss mennesker. De er majestetiske, ekstremt intelligente – og, ifølge WWF kommuniserer de ved hjelp av spesielle signaler, noe som gjør det mulig for dem å koordinere jaktingen sin.

De er på toppen av næringskjeden – og i jakten på sel og fisk gir de alt. Men noen ganger kan det gå skikkelig galt…

Det var tilfellet for denne spekkhoggeren i British Columbia i Canada – men heldigvis oppdaget noen dyrevenner hva som hadde skjedd, og reagerte øyeblikkelig!

Det var sommeren 2015 da spekkhoggeren var på jakt etter middagen sin i Hartley Bay. Men plutselig ble det store dyret sittende fast mellom noen skarpe steiner. Timene gikk, og situasjonen ble mer og mer kritisk.

Spekkhoggeren gråt i frykt, var stresset, og satt så godt fast at den ikke hadde overlevd uten hjelp

Men heldigvis ble hun oppdaget før det var for sent. En mann hørte lydene, og ringte etter hjelp. Etter hvert kom en gruppe frivillige hjelpere til stedet.

De la tepper over henne for å beskytte henne mot solen, og ved hjelp av bøtter og vannslanger, kunne de holde henne våt.

Spekkhoggeren innså raskt at menneskene var der for å hjelpe henne.

«Da vi først kom dit, ble hun stresset, og vi kunne kjenne at pulsen hennes var veldig høy. Men etter en stund roet hun seg ned, og jeg tror hun visste at vi var der for å hjelpe.» sier George Fisher som var til stede.

Dessverre var det umulig å flytte spekkhoggeren, fordi da hadde hun blitt skrapet opp av de skarpe steinene. Det eneste de kunne gjøre var å holde henne i livet mens de ventet på at vannet skulle stige.

Og til slutt, etter 8 timer, kunne spekkhoggeren endelig svømme seg løs!

Hjelperne jublet av glede, og det har de all grunn til – de er ekte helter! De ble med spekkhoggeren i flere timer, og hadde det ikke vært for dem, hadde den mest sannsynlig ikke overlevd.

«Vi brydde oss alle om spekkhoggeren, og vi var bare veldig heldige som kunne gi henne en ny sjanse.» sier hvalforskeren Hermann Meuter, som også var der.

Se den fantastiske redningsaksjonen i videoen nedenfor.

Del gjerne klippet med vennene dine på Facebook!



Lik oss på Facebook