Disse valpene ble gitt til innsatte i et fengsel. Og reaksjonen deres er bare helt fantastisk!

Se for deg at du er et tidligere gjengmedlem, fylt av hat og sinne, og bak lås og slå for dine forbrytelser. Du er alene i fengselet, uten håp om å få noen nye venner i løpet av tiden du er der – det er veldig ensomt.

Men forbrytelsene til side, mennene og kvinnene bak murene er fortsatt mennesker, men de fleste av de har mistet evnen til å føle empati for andre. Men da en haug med hjemløse valper ikke hadde blitt adoptert og mest sannsynlig skulle avlives, fikk noen en utrolig god ide…

Hvorfor ikke gi valpene til noen som virkelig kan trenge litt emosjonell støtte? I 2011 ble dette programmet lansert: Hjemløse valper fikk seg nye eiere hos fengselsfanger, som fikk seg en ny bestevenn å ta vare på. Det hørtes jo ut som en god ide, men gikk alt etter planen?

Programmet heter DTUA, kort for «Don’t Throw Us Away», og refererer til livene til de innsatte som ønsker seg en ny start, samt valpene som i utgangspunktet skal avlives.

Valpene ble lastet opp i en varebil, og kjørt til et fengsel – hvor de innsatte ventet spent på hva programmet hadde i vente for dem. Hunder har blitt brukt i terapi før, men dette vare noe spesielt. Denne gangen skulle fangene få ta vare på valpene selv.

Programmet ble opprettet av Michelle Riccio, en kvinne som fikk ideen mens hun studerte ved universitetet. Det tok bare 5 år fra tanken slo henne, til prosjektet var realisert. Men hjelp fra folk som støttet den gode ideen, og frivillige medarbeidere, har hun gitt mange valper nye eiere – og gitt mange fanger håp.

Folk over hele verden kaster fra seg kjæledyrene sine som om de var søppel. Derfor blir utallige uskyldige valper avlivet hvert år. Men Michelles program ser ut til å være en fantastisk løsning, som flere parter vinner på. Forhåpentligvis inspirerer hun andre til å starte lignende tiltak.

Ingen innsatte dømt for voldelige forbrytelser fikk være en del av programmet, og alle som fikk være med, måtte gjennomgå en hel intervjuprosess, for å sikre at de var stabile nok til å ta seg av en hund, og ikke gjøre den noen skade.

Del gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook