Den stakkars bjørnen levde i fangenskap og fikk bare brød og øl. Så dukket DENNE gjengen opp!

Selv om det hver dag jobbes hardt verden rundt for å få slutt på dyremishandling, er målet fortsatt langt fra nådd. Dessverre finnes det fortsatt mange dyr som midhandles og utnyttes av oss mennesker.

Den albanske brunbjørnen Tomi for eksempel – som levde et mareritt av et liv i flere år.

Den stakkars bjørnen ble innestengt i et bur som var altfor lite. Buret var rustent og gulvet var laget av betong. Tomi var bare til utstilling. Han hadde blitt kjøpt av en restauranteier, som bare ville bruke bjørnen til å tiltrekke seg kunder.

Dårlig kosthold, smertefull fangenskap og mangel på mosjon påvirket dyret kraftig. Tomi levde nesten utelukkende på brød og matrester, og han ble tvangsforet med øl. Han måtte tigge for å få mat, og være selfie-bakgrunn for turister og restaurantgjester.

Til slutt begynte Tomi å skade seg selv, bite i buret, og vise en veldig merkelig oppførsel. Hvis han ikke ble frigjort snart ville han dø.

Og takket være den østerikske dyrevernsorganisasjonen «Four Paws», ble historien om «Øl-bjørnen» gjort offentlig, slik at presset på myndighetene ble større og større. MIljøverndepartamentet besluttet omsider at bjørnen skulle frigjøres fra den forferdelige måten han levde på.

«Vi antar at Tomi ble fanget i naturen da han var en liten unge. Han hadde nok bodd under disse forferdelige forholdene i ca. 2 år før han ble reddet.» sier Claire LaFrance, direktør for Four Paws.

Tomi ble frigjort og flyttet til et naturreservat i Pristina, hovedstaden i Kosovo.

Da tok det ikke lang tid før Tomi blomstret. Og plutselig møtte han noen som forandret livet hans helt.

En annen bjørnbrun, Hope, hadde blitt reddet og fraktet til reservatet.

«I begynnelsen snuste de bare på hverandre. Etterhvert så det ut som de kysset. Nå er de uatskillelige!» sier en av reservatets ansatte.

De tilbringer mye tid sammen, enten de leker på plenen eller tar seg et bad. De har det iallefall mye bedre enn før.

Nedenfor kan du se en videoreportasje om Tomi.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!



Lik oss på Facebook