Den triller en tåre fra den blinde mannens øye når han går på toget. Årsaken er forferdelig!

Personer med fuksjonshemminger har det ikke lett. Alt fra offentlig transport til matvarebutikker er tilrettelagt for det gjennomsnittlige mennesket.

Selv om mange togstasjoner, flyplasser og offentlige bygninger har tilpasset ting til behovene til for eksempel rullestolbrukere og folk ned nedsatt syn, trenger de fortsatt hjelp fra sine medmennesker.

Men dessverre er ikke alle mennesker villig til å hjelpe.

37 år gamle Amit Patel ble blind i 2012, og har hatt førerhunden sin Kika ved sin side helt siden. Den tidligere legen reiser ofte rundt i London, og opplever stadig vekk uhyggelige pendlere. Noen ganger er det så ille at han er på kanten til å bryte ut i tårer. Som den 27. mars i år.

Amit skulle reise med tog fra New Eltham til Waterloo East Station den dagen. Og selvfølgelig var førerhunden Kika med.

«Vi gikk i øsende regn til enden av plattformen, og kom oss til handikappvognen. Selv om hunden min vanligvis finner et sete til meg, var det ingen av de andre passasjerene som tilbød meg et sete. Jeg måtte stå med ryggen mot dørene, og passe på så jeg ikke falt. Jeg skled hele tiden fordi det var vått på gulvet. Vis litt medmenneskelighet, folkens!» skriver han på Twitter.

Men Amit var ikke den eneste som hadde dette problemet. Det var heller ikke lett for Kika.

«Dessverre skjer det hver dag at vi blir ignorert når vi spør om et sete. I går gjorde det meg ekstra irritert, fordi det var så glatt, og jeg og Kika skled rundt i den trange vognen. Kika var åpenbart veldig bekymret.»

«Folk kan være så egoistiske. De later som de ikke hører eller ser hva som skjer når jeg spør om et sete. Det er virkelig ydmykende når jeg prøver å finne noe å holde meg fast i, samtidig som jeg følger med Kika. I slike øyeblikk hender det at det triller en tåre nedover kinnet mitt. Livet er vanskelig nok som det er.»

Amit publiserer ofte bilder av Kika, for å gjøre folk mer bevisst på det viktige arbeidet førerhunder gjør. Men hvis alle hadde vist litt mer medfølelse for folk som Amit, hadde ting blitt mye enklere, både for han og for hunden.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook