Pasienter som er på sykehus får nå besøk av hundene sine. Fordi kjærlighet helbreder alt.For oss hundeelskere er det å kose med våre firbente venner en sikker måte å roe nervene våre, forbedre holdningen vår, og føle oss bedre. Et Canadisk behandlingssenter har tatt denne ideen et steg videre, og har forstått at alvorlige helseproblemer er noe av det mest stressende vi kan oppleve i livet. Sykehuset Juravinski har iverksatt et program som tillater hunder og katter å besøke sine syke eiere for å redusere stress og øke livskvaliteten.

zachary

Programmet er hjertesaken til en enestående ung mann med navnet Zachary Noble og hans tante, Donna Jenkins. Når Zachary var en kreftpasient på Juravinski tryglet han om å få se hundene sine. Selv om han til slutt døde av sykdommen opplevde han alltid forbedringer i tilstanden og holdningen sin etter et besøk fra hundene. Jenkins hyller Zachary ved å sikre at hans arv går videre med stiftelsen Zachary’s Paws for Healing.

zachary2

Sammen med sykehusets ledelse, medisinsk bemanning og infeksjonskontroll har Zachary’s Paws for Healing blitt den første organisasjonen i Canada til å tilby sykehus pasienter besøk fra sine firbente følgesvenner.

Terapihunder har blitt brukt i mange år med utrolige resultater, men dette programmet tillater pasientene å omgås med deres egne kjæledyr. I tillegg til en bedring i pasientenes holdning har programmet vist seg å være til fordel for dyrene som kan oppleve separasjonsangst som følge av mangelen på samvær med sine eiere.

zachary3

Foreløpig har 25 intensivpasienter fått besøk av kjæledyrene sine. Før hvert besøk blir dyrene vasket grundig for å unngå spredningen av skadelige bakterier på sykehuset. De bringes inn i tildekte vogner og holdes unna andre pasienter i løpet av sitt ukentlige timesbesøk.

zachary4

Jenkins er henrykt over all oppmerksomheten Zachary’s Paws for Healing har fått og håper at programmet spres til andre sykehus. I tillegg til tilbudet om sykebesøk fra våre firbente kompanjonger planlegger også 100% frivillighetsprogrammet å tilby pass av kjæledyrene til sykehuspasienter som må innlegges til behandling.

sykehus

Enkelte pasienter har nektet å motta livsviktig behandling fordi de ikke har noen som kan passe på dyrene deres. Zachary’s Paws for Healing håper å fjerne denne bekymringen slik at pasientene kan konsentrere seg om å bli friske. De vil, så klart, også bistå med å organisere besøk mellom dyrene og sine eiere.

DEL gjerne dette med dine venner på Facebook

Lik oss på Facebook