Tips til alle dyrevenner: Slik får du fuglene til å trives i hagen din i vinter!

Nå har vinteren kommet og snøen har begynt å falle ned over vårt langstrakte land. Mange har gledet seg lenge, mens andre synes vinteren er kald og kjedelig.

Men noen får store problemer så fort vinteren kommer. Det blir nemlig veldig vanskelig for småfugler å finne tilstrekkelige mengder mat. Da er det bra at det finnes så mange godhjertede mennesker, som henger ut mat til de i hagene sine.

Men hva skal man tenke på for å hjelpe fuglene på best mulig måte? Her får du noen gode tips!

Før du setter ut mat, må du finne et passende sted. Velg et sted hvor du kan se fuglene fra vinduet, for din egen skyld og for dem. Da kan du nyte synet av de fine dyrene, samtidig som de får mat i magen.

Vær imidlertid oppmerksom på at stedet må være trygt for fugler. De vil gjerne ha en busk eller et tre i nærheten, slik at de kan søke tilflukt hvis en større fugl nærmer seg.

Ulike fugler liker ulike typer mat, så varier gjerne maten du setter ut. Det viktigste er imidlertid at de får fettrik mat, noe de trenger for å holde varmen om vinteren. Det beste er å kjøpe meiseboller eller lignende, som er laget for å gi fuglene den næringen de trenger.

En ting som er viktig å tenke på hvis du velger meiseboller, er at fuglene kan sette seg fast i nettet som er rundt dem. Hvis du har hund hjemme kan det også være en risiko for at hunden spiser nettet hvis det faller på bakken. Sørg derfor for at nettet ikke blir liggende ute i naturen.

Trær og busker kan også gi fuglene føde. Trær og busker som gror bær er veldig populære. Et annet tips for å lokke fugler til hagen din, er å la sommerens blomster stå igjen når vinteren kommer, selv om det kanskje ser litt trist og stusslig ut.

Pleier du å mate fuglene om vinteren? Har du noen gode erfaringer og tips? Fortell oss gjerne om det i kommertarfeltet under.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!

Lik oss på Facebook