I flere timer klamret den gråtende kvinnen seg fast til hesten sin. Helt til denne bonden dukket opp!

Alle som har vært ute på sjøen vet at havet kan være villedende. Ikke bare fordi man fort kan undervurdere tidevann – underlaget kan også være uforutsigbart, og skape farlige situasjoner for både mennesker og dyr.

Det var akkurat det som skjedde med hesten Astro. Astro og eieren Nichole Graham var ute på en fin søndagstur da det forferdelige skjedde: hesten tok et par skritt i feil retning, og ble sittende bom fast i gjørma.

Astro sank dypere og dypere ned i gjørma. Nicole klamret seg desperat rundt halsen på hesten, som var i full panikk.

Hesten prøvde iherdig å frigjøre seg fra den dype gjørma, men til ingen nytte. Nicole måtte se på mens den det ble mer og mer håpløst for den stakkars hesten hennes.

Til slutt dukket det opp noen mennesker som hjalp Nicole, som fortsatt klamret seg fast, å dra opp Astro. Sammen tenkte de på hvordan de skulle redde livet til det 450 kilo tunge dyret. Og Nicole holdt fortsatt et godt grep om halsen hans, da han ble skremt av alle de fremmende folkene.

Etter flere timer var hesten både utslitt og dehydrert. Og for å hindre at han brukte opp de siste kreftene sine, kom det en veterinær og ga ham beroligende medisin.

Mens han fikk sprøyten, forsikret Nicole ham om at alt var i orden. Men de slet fortsatt med å få Astro opp av gjørma, og tiden begynte å bli knapp. Nicole begynte å forberede seg på det verste.

I et siste, desperat forsøk, prøvde de å grave ut hesten, men gjørma var for myk til at han kunne klatre opp av hullet. En av hjelperne beskriver gjørma som om det var kvikksand. Astros skjebne så mørk ut.

Da dukket det opp en bonde med en traktor. Men Astro var så utslitt og hadde sunket så dypt at det nesten ville være umulig å dra han opp – men de måtte gi det et forsøk. De knytte et tau rundt hesten, og begynte å dra med traktoren.

Og det virket! Traktoren dro hesten opp fra gjørma. Han kollapset på stranden like etterpå, men han var uskadd.

Nicole Graham har 10 hester, jobber som hestetannlege, og sier hun aldri har opplevd noe lignende. Fra nå av vil hun være mye mer forsiktig når hun rir på stranden.

Nedenfor kan du se et videoklipp fra den dramatiske redningsaksjonen.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!



Lik oss på Facebook