Huskyen var bundet fast ute i 15 år. Men nå har han endelig fått seg en ordentlig eier!

Denne 15 år gamle hunden hadde helt frem til nylig aldri vært inne i et hus. Han hadde levd hele livet sitt utendørs.

Forrige måned besøkte noen redningsarbeidere et sted i New Philadelphia. Der fant de den gamle hunden, som var bundet fast med et tungt kjede.

I den amerikanske delstaten Pennsylvania har det siden i fjor vært ulovlig å ha hunder utendørs i mer enn 9 timer per dag. Og hvis det er skikkelig kaldt ute, er det forbudt å ha hunder ute i mer enn 30 minutter.

Et annet vilkår delstaten har for at hunder skal kunne stå ute, er at de ikke må ha for mye søppel og skrot rundt seg. Men eieren av denne huskyen hadde ignorert alle kriteriene. Hunden sto ute i bitende kulde – med gammel søppel overalt rundt seg.

Hunden, som heter Cloud, har sannsynligvis stått utendørs hele livet.

Ansatte fra organisasjonen Hillside SCPA kom til stede straks etter at de fikk et tips om hunden. Når de hadde gjort det klart at eieren hadde brutt alle reglene, kunne de ta med seg hunden.

«Da vi møtte Cloud, ble vi sjokkert av tilstanden hans.» sier Tricia Moyer, assisterende direktør for Hillside SCPA.

«Han var en trist og deprimert hund. Han hadde en stor cyste på det ene benet og han var veldig mager.»

Den stakkars hunden ble tatt hånd om av organisasjonen, som sørget for at han ble undersøkt av en veterinær og fikk den behandlingen han trengte.

Men Cloud hadde problemer med å tilpasse seg de nye omgivelsene sine. Han var rastløs og nervøs. Tricia tok derfor kontakt med Eleanor Garrett på Senior Dog Haven Hospice, en organisasjon som tar seg av hunder over 7 år gamle.

Eleanor tok med seg Cloud hjem, men det tok tid å løse alle problemene hans.

Han løp alltid bort fra de andre, og gjorde alt for å unngå kontakt med Eleanor og hennes 3 barn. Da tenkte hun at å bare vente og ikke gjøre noe var den beste løsningen.

Og det virket! En dag kjente Tricia at noe tok på hånden hennes – og det var Clouds pote! Fra det øyeblikket begynte han å føle seg mer og mer hjem, og han ble sterkere og sterkere for hver dag som gikk.

Sakte men sikkert ble han roligere og mer avslappet.

Men dette var bare en midlertidig løsning. Heldigvis tok det ikke lang tid å finne et permanent hjem til ham. Da fikk han seg et nytt hjem, en ny familie, og et nytt navn: Titus.

I dag ser livet mye lysere ut for Titus, og det er ingen tvil om at han koser seg i sitt nye hjem. Det er så fint å se at det ender godt for noen som har hatt det tøft – spesielt dyr som ikke kan noe for situasjonene de havner i selv.

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook