Politiet adopterte hjemløse «kamphunder». Nå er de stolte av sine pitbull-kolleger!

Mange mennesker har fordommer mot såkalte kamphunder. Derfor er det veldig vanskelig for mange av disse hundene å finne et nytt hjem. Ofte blir de boende i lange perioder på kenneler, fordi folk er redde for å adoptere de.

Men heldigvis er ikke alle fordomsfulle. Takket være Clay County Police i North Carolina, har flere hunder fått et nytt og bedre liv – og en viktig jobb.

Da politistasjonen lette etter hunder for å trene opp til narkotikahunder, tok de en spesiell avgjørelse. Vanligvis er det tyske eller belgiske schæferhunder som trenes opp til disse jobbene, men de to beste hundene på politistasjonen i North Carolina er nå to pitbuller – Phantom og Sarah.

Lysebrune Sarah hadde ventet i over ett år, men fortsatt hadde ingen adoptert henne. Bare fordi hun er en pitbull. Men da politibetjenten Chris Harper fant henne, skjønte han at hun var perfekt. I tillegg adopterte de den svarte og hvite pitbullen Phantom, som konstabel Heath Woodard fikk ansvaret for.

Fordelene med å adoptere hunder i nød er mange. Ikke bare får politiet store, sterke hunder – hundene får seg et nytt hjem og en bedre hverdag. Det at politiet valgte å gjøre det kan kanskje også forandre på fordommene folk har mot denne rasen. Folk kan se at med riktig trening, er pitbuller også hunder man kan stole på.

«Det gjør meg alltid veldig stolt når vi finner meningsfulle oppgaver til disse hundene.» sier politidirektøren Brad Croft.

«Jeg besøker kenneler ofte og ser mange pitbuller. Jo flere av dem vi kan trene, jo flere kan vi redde. Alle vinner på det.» fortsetter han.

«Selv om pitbuller har et dårlig rykte på grunn av media, er ikke alle pitbuller dårlige hunder. De kan faktisk gjøre store, meningsfulle ting for samfunnet vårt.» sier North Carolina Police Department.

Det er fantastisk å se at disse hundene får bedre levekår, samtidig som de får viktige og meningsfulle oppgaver. Et fantastisk initiativ av politiet.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook