Hunden Patsy er mye mer enn bare et kjæledyr. Nå redder hun liv fra Australias skogbranner!

Skogbrannene herjer fortsatt villt i Australia, med katastrofale følger for både dyr, mennesker og naturen.

Brennvesenet, militæret og frivillige jobber dag og natt for å begrense spredning, og får støtte fra hele verden. Men en av de som virkelig fortjener ros for sitt arbeid, er hunden Patsy, som er en blanding mellom Border collie og Kelpie.

Mens Patsys eiere kjempet mot flammene som sakte, men sikkert nærmet seg gården deres, reddet Patsy familiens sauer fra den dødelige brannen. Det gjorde hun ved å drive saueflokken inn i en trygg innhegning.

Takket være Patsys hjelp, overlevde nesten alle sauene.

Cath Hill, søsteren til Patsys eier, forteller at situasjonen er ekstrem.

«Alle prøver bare å få mat og vann til dyrene sine. Man skyter de dyrene som ikke kan reddes, og man prøver å sette opp midlertidige innhegninger for å holde dyrene trygge. Det finnes folk som ikke har annet igjen enn klærne de har på seg.» sier hun, og fortsetter:

«Det er utrolig og det blir bare verre. Derfor deler vi Patsys historie. Folk trenger noe positivt i denne mørke tiden.»

For en fantastisk hund. Patsy er virkelig en ekte helt.

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!