Dyrevennen begynte å ta inn valper ingen ville ha. Nå driver han et dyrehjem med 750 hunder!

Når Sasha Pesic var på vei hjem i den serbiske byen Nis en dag i 2008, snublet han over fire forlatte hundevalper. De søte små valpene sjarmerte han i senk, og ga han en idé.

Dette ble begynnelsen på et helt nytt liv, både for Sasha, og får hundrevis av hunder i nød.

Sasha fikk med seg seks frivillige og åpnet et dyrehjem, for å gi mat og husly til alle hunder som trenger deg. Med god hjelp i form av bidrag og donasjoner fra hele verden, gir han hjemløse hunder mat, drikke, tak over hodet, og vaksiner og annen medisinsk behandling.

I dag er dyrehjemmet hjem til 750 hunder. Til sammen har han reddet rundt 1200 hunder, hvorav rundt 400 av de har fått seg nye hjem.

Sasha forteller at problemet med hjemløse hunder ofte er uansvarlige eiere. Det er mange som ikke kastrerer hundene sine for eksempel, og andre dumper de bare når de ikke har tid eller mulighet til å ta vare på de lenger.

«Vi har fått barn og har ikke tid til hunden lenger.», eller «Jeg trenger ikke hunden lenger.», er ifølge Sasha vanlige årsaker til at folk gir fra seg, eller rett og slett dumper hundene sine.

Men selv om Sasha elsker å gi hundene et bedre liv, er det ikke alltid like lett.

«Jeg får null støtte fra regjeringen, og enkelte veterinærer tar faktisk mer betalt enn vanlige priser.» sier han.

«Det tror jeg får mye penger gjennom donasjoner. Men jeg er helt alene om dette, og alt av veterinærutgifter som donasjonene ikke dekker, tar jeg fra egen lomme.»

Men til tross for at det økonomisk sett er vanskelig til tider, er han fast bestemt på å fortsette – noe vi setter stor pris på!

Se videoen nedenfor.

Del gjerne historien om denne fantastiske mannen med vennene dine!


      
  
      
Lik oss på Facebook