Kvinnen reddet en elefantunge fra en ekstrem flom. Nå følger han etter henne overalt!

Verden kan være et kaldt og nådeløst sted, både for dyr og mennesker. Men noe av det verste som finnes er mennesker som tror de eier naturen og dyrene i den, og at de kan gjøre hva de vil.

Det har ført til at mange dyrearter er utrydningstruet.

Men heldigvis finnes det også mange godhjertede mennesker, som har gjort det til sitt livs oppgave å stå opp for dyrene.

Roxy Danckwerst er en ekte dyrevenn, som har hjulpet syke og foreldreløse dyr de siste 20 årene. Det siste livet hun reddet var den lille elefantungen Moyo.

Moyo ble funnet helt alene ved innsjøen Kariba i Zimbabwe. Han var bare noen dager gammel og hadde prøvd å krysse en oversvømt elv sammen med familien sin. Men den lille ungen var for lett i forhold til strømmen, og ble skylt bort fra de andre.

Moyo ble reddet og tatt med til Roxys Wild is Life, Roxys redningssentral i Harare, Zimbabwes hovedstad.

Han er evig takknemlig for å ha blitt reddet, og nå fotfølger hun Roxy overalt – noe som ikke er spesielt praktisk da han tross alt er ganske stor og tung. Og han vokser stadig.

Nå begynner Moyo å bli altfor stor for omgivelsene, men inntil videre får han fortsatt følge etter Roxy uansett hvor hun går.

Møt Roxy og Moyo i videoreportasjen nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine!


      
  
      
Lik oss på Facebook