Man skal se mye rart i løpet av livet. Men disse bisarre dyreartene er det nok bare fåtallet som får se!

Naturen er full av liv og mangfold, og den slutter aldri å imponere og overraske. Når man tror man har sett og utforsket alt, dukker det alltid opp noe nytt som forbauser.

Nedenfor finner du 15 forskjellige dyrearter, som vi nesten kan garantere at du aldri har sett eller hørt om før. De er virkelig unike!

Mary River-skilpadde

Denne skilpadden, som holder til i Mary River i Australia, bimodal respirasjon. Det vil si at den kan puste oksygen gjennom både lungene og endetarmen. Dette gjør at den kan holde seg under vann i opptil tre dager i strekk. Og siden den tilbringer så mye tid under vann, har skilpadden utviklet en slags frisyre av alger.

Dumbo-blekksprut

Dumbo-blekkspruten fikk navnet sitt på grunn av sine store finner, som kan minne veldig om elefantører. Denne arten oppholder seg hovedsaklig på 3-4000 meters dyp, noe som forklarer hvorfor den er så ukjent.

Potuer

Potuer er å finne i Sentral- og Sør-Amerika, og er en nattaktiv fugleart som jakter på insekter etter at mørket har senket seg. I motsetning til mange andre fuglearter er det ingen utseendemessige forskjelliger på hanner og hunner.

Pacu

Pacu er beslektet med priayaer, men har i motsetning til sine nære slektninger flate, menneskelignende tenner. Fiskens habitat er i Sør-Amerika, hvor den hovedsaklig spiser nøtter som faller ned i elven fra trær.

Blue Sea Dragon

Denne lille krabaten er verken et krepsdyr eller en amfibie. Den er faktisk en slags snegle som trives best i de varmere havene på jorden, hvor den flyter opp ned på overflaten. Blue Sea Dragon spiser hovedsaklig små maneter, og de beholder mantenes giftige celler for å beskytte seg mot rovdyr.

Venezuelansk puddelmøll

Dette spesielle insektet ble fotografert for første gang i 2009, av zoologen Arthur Anker. Før det var arten helt ukjent, og fortsatt vet man relativt lite om den lodne møllen.

Skjermflygere

Skjermflygere, også kjent som Colugo, er et nattlig pattedyr som bare finnes i Sørøst-Asia. De «glir» fra tre til tre på jakt etter friske blomster og blader, ved hjelp av sine vingelignende lemmer. De kan bli ca. like store som vanlige katter.

Pink Fairy Armadillo

Pink Fairy Armadillo er, som navnet antyder, en slags armadillo, eller beltedyr. Arten er foreløpig bare observert i Sør-Amerika og er så å si uutforsket. Ingen vet hvor mange som eksiterer og de lever nesten utelukkende i underjordiske huler, noe som gjør det svært vanskelig å lære mer om de.

Elveniøye

Denne skremmende skapningen minner veldig om en ål, men er på ingen måte en fisk. Den er faktisk et levende fossil av typen rundmunn, kjeveløse virveldyr. Arten har knapt forandret seg de siste 500.000 årene.

Topphjort

Topphjorten, eller duskhjort som den også kalles, holder til i Kina, Tibet og Myanmar. Men sine lange, skarpe hjørnetenner kan den minne litt om den utdødde sabeltanntigeren, men den er i likhet med andre hjorter planteeter. Det er bare hannene som har hoggtennene, som brukes i kampen om hunnene.

Skorpionflue

Skorpionfluen har fått sitt navn på grunn av «brodden» hannene har. Den er dog ikke så skummel som den ser ut som, da denne «brodden» faktisk bare er fluens kjønnsorgan.

Yetikrabbe

Yetikrabben ser ut som den har lange, hvite hår på beina og klørne, men det som ser ut som myk pels er faktisk harde torner. Krabben, som lever på rundt 2000 meter dypt vann, har øyne, men bruker tornene som oppdage bevegelser på det mørke dypet.

Piglet Squid

Ved første øyekast er det ikke vanskelig å tenke seg til hvorfor denne lille blekkspruten har fått navnet Piglet Squid, for den ligner faktisk på en liten gris. Men det som ser ut som en grisenese er faktisk blekksprutens hode – den liker nemlig å svømme opp-ned.

Bathynomus

Nei, dette bilet er ikke hentet ut av en skrekkfilm. Denne ekle skapningen er en gigantisk isopod, som i motsetning til sine slektninger på land lever dypt i havet. De kan bli opptil 40 cm lange, og veie nesten 2 kilo!

Pandamaur

Ikke la deg lure av navnet. Pandamauren er faktisk en veps, ikke en mair. Hanner har vinger, men ikke hunner. De kvinnelige vepsene har et giftig stikk som visstnok er ekstremt smertefullt. Hvis de føler seg truet kan de stikke store beite dyr. De har derfor fått kallenavnet «Cow killer», selv om stikket ikke kan ta livet av store dyr.

Ja, naturen er både fascinerende og skremmende, og den slutter aldri å overraske. Kanskje finnes det enda flere arter og raser av ulike dyr som vi ikke har oppdaget ennå.

Del gjerne bildeserien med vennene dine på Facebook!