Veterinær med hjerteknusende beskjed: «Dette gjør kjæledyret ditt minuttene før det skal avlives!»

Å ta farvel med et kjæledyr man har elsket lenge er veldig smertefullt, selv om de har levd et langt og lykkelig liv.

Men dessverre er det som regel slik at eieren lever lengre enn kjæledyret, og i mange tilfeller velger eieren å avlive kjæledyret sitt for å spare de for sykdom eller smerter. Ofte er dette det riktige valget, men en veterinær snakker nå ut om noe han mener mange gjør feil.

Han ønsker å være anonym, men budskapet hans er virkelig en tankevekker.

«Når du eier et kjæledyr, er det nesten uunngåelig at dyret dør før deg. Så når du tar med deg kjæledyret ditt til veterinæren for å gi det en smertefri avskjed når den tid har kommet, vil jeg at du skal vite noe. Dyret har kanskje bare vært der for en liten brøkdel av ditt liv, men du har vært dyrets alt gjennom hele dets liv.

Det er et ekstremt vanskelig og trist valg å avlive kjæledyret sitt, det er det aldri noen tvil om. Men jeg ber dere – ikke forlat dyrene når de skal avlives bare fordi du synes det gjør vondt. Ikke la kjæledyret ditt tilbringe sine siste minutter alene i et fremmed rom med fremmede mennesker.

Det dere eiere må vite er at fra det øyeblikket dere forlater rommet, ligger kjæledyrene deres å venter på dere. De ser seg skrekkslagne rundt, men kan ikke finne dere noe sted, og det er så utrolig trist.

De er gamle, syke og i smerte, og forstår ikke hvorfor dere forlater de. Ikke vær feig. Bare fordi DU synes det er trist å miste kjæledyret ditt, trenger ikke dyret å være alene med fremmede de siste minuttene av livet sitt.»

Del gjerne artikkelen hvis du er enig med denne veterinæren!


            
Lik oss på Facebook