Grusomme tilstander avslørt. Sykelig underernærte elefanter tvinges til å underholde turister!

Esala Perahera er en tradisjonell årlig festival som finner sted på Sri Lanka. Arrangementet holdes over ti dager og tiltrekker seg turister fra hele verden.

Festivalens høydepunkt er en lang parade med dansere, gjøglere, musikere og elefanter, som strekker seg over en kilometer.

Alle som går i paraden er pyntet fra topp til tå i matchende kostymer, også elefantene.

En av elefantene er Tikiiri. Hun er 70 år gammel og har blitt tvunget til å være med på festivalen hele livet, omgitt av fyrverkeri, støy og enorme folkemengder.

Nå har det for første gang dukket opp bilder av Tikiiri uten kostymet sitt, og bildene ryster hele verden.

Tikiiri er sykelig underernært. Ribbeina vises godt gjennom huden, og hun er ekstremt syk og svak.

Det var den asiatiske dyrevernorganisasjonen «Save Elephant Foundation» som tok de avslørende bildene av henne og publiserte de på internett. Og nå raser folk over at den gamle elefanten blir tvunget til å jobbe.

Tikiiris eiere, innehaverne av tempelet Sri Dalada Maligawa, hevder at det ikke er noe galt med Tikiriis helse, og at veterinæren deres allerede har bekreftet at alt står bra til med henne.

Så lenge turister betaler for å bli med på denne festivalen, og andre arrangement hvor dyr tvinges til å underholde, vil ikke de ansvarlige slutte å mishandle dyrene. Tenk på det neste gang du er på ferie!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!