Verdens mest ensomme elefant har levd i fangenskap i 13 år. Nå krever aktivister at hun frigjøres!

Hun blir fotografert og filmet hver eneste dag, men ingen vet hvor grusomt elefanten Happy egentlig har det. Til tross for at navnet hennes betyr “lykkelig”, har 13 år i fangenskap gjort henne alt annet enn det.

Happy er nå 48 år gammel, og bor i Bronx Zoo i New York. Elefanter er ganske lik oss mennesker når det gjelder familiære relasjoner. De knytter veldig sterke bånd til familiemedlemmer og andre medlemmer av flokken sin. Derfor har de siste 13 årene vært ekstremt tunge for Happy, da hun har blitt revet bort fra familien og vennene sine. Men nå har aktivister startet en kampanje for å få henne frigjort fra fangenskap.

Dessverre gir ikke Bronx Zoo opp uten en kamp.

“De tviholder på Happy for to grunner: penger (elefanter har vist seg å være en stor inntektskilde) og, hvis de må erkjenne at Happy hadde hatt det bedre et annet sted, så er løpet kjørt for de. Da blir de kanskje tvunget til å frigjøre flere dyr også, noe de absolutt ikke vil.” sier journalisten og dyrevennen Yashar Ali til The Mirror.

Så langt har over 760.000 mennesker stilt seg bak aktivistene og kampanjen for å få Happy frigjort, og representanter for New Yorks bystyre har lovet å se hva de kan gjøre.

Ingen dyr fortjener å leve som dette, helt alene og isolert fra sin elskede.

Del gjerne artikkelen for å spre ordet!


            
Lik oss på Facebook