Over 300 personer droppet fyrverkeriet. For å trøste skrekkslagne hunder gjennom natten!

Fyrverkeri har i lang tid vært en stor del av ulike feiringer og tradisjoner. Her i Norge er det hovedsaklig nyttårsaften som feires ved fargerike eksplosjoner av krutt.

Raketter og fyrverkeri er riktignok pent å se på, men for våre firbente venner er det alt annet enn moro. De har langt bedre hørsel enn oss, i tillegg til at de ikke skjønner hva som foregår.

Derfor har organisasjonen Maricopa County Animal Care and Control (MCACC) begynt å arrangere «Calming Canines» – et arrangement hvor folk inviteres til å holde organisasjonens hunder med selskap når det skytes opp fyrverkeri. I USA er nasjonaldagen 4. juli en stor begivenhet og fyrverkeri er en stor del av feiringen.

De godhjertede menneskene som dropper feiringen for å holde hundene med selskap kommer med godteri og leker, og leser bøker for å trøste de.

I fjor deltok over 300 mennesker på arrangementet i Phoenix i Arizona.

«Noen sang for de, andre leste, og noen satt bare der og ga de godbiter. Det var så utrolig vakkert fordi hundene virkelig satte pris på oppmerksomheten, og fokuserte mer på folkene enn fyrverkeriet utenfor.» skriver Amy Engel på Facebook

Og det var ikke bare trøst og godt selskap hundene fikk. Noen ble til og med adoptert etter arrangementet, av folk som forelsket seg i de i løpet av timene de var der.

Et fantastisk tiltak som virkelig burde spres!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!


            
Lik oss på Facebook