Dyrevennen reddet en liten fugl fra døden. Fire år senere hører han en kjent lyd utenfor huset!

De fleste har en person som de aldri glemmer etter at vedkommende gjorde en utrolig god gjerning for noen andre. Og nå viser det seg at det også gjelder dyr. Bare spør Mike Cardenaz.

For fire år siden fant han en liten kolibrifugl som var så hardt skadd at den ikke kunne fly.

Mike fant fuglen like utenfor døren sin, hvor han har mange blomster som kolibrifuglene pleier å suge nektar fra. Men en dag fant han altså en hardt skadd fugl på trappen sin.

«Vingene hans var så skadd at han ikke klarte å lette fra bakken.» forklarer han.

Han tok med seg den lille fuglen inn og sørget for at den var trygg og hadde mat. Han ga fuglen navnet «Buzz».

Buzz bodde hos Mike i 8 uker, og ble sterkere for hver dag som gikk.

«Han pleide å fly litt rundt i hagen, men når han ble sliten kom han tilbake. Det var som om hagen var den trygge sonen hans – helt til han forsvant like før vinteren kom.» forteller Mike.

Men fuglen forsvant ikke for godt. Hver år kom den tilbake til Mike i Georgia for å besøke ham. Men i år, fire år etter at han tok inn fuglen, kom den imidlertid ikke tilbake til samme tid, noe som bekymret Mike.

Men det skulle vise seg at Buzz bare var litt sent ute i år.

«Jeg var bekymret og sto på verandaen foran huset. Plutselig kjente jeg at noe fløy rundt hodet på meg, og når jeg holdt ut hånden kom Buzz å satte seg i den.»

Det er nå fire år siden Mike reddet den lille fuglen, og han kommer tilbake for å besøke ham hver eneste år. Det er ganske utrolig!

Få med deg hele historien i videoreportasjen nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!