Eieren tar med seg hunden til et fengsel. Da drar hunden plutselig kjensel på en av fangene!

Forholdet mellom mennesker og hunder er utrolig sterkt. Ofte mye sterkere enn mange tror. Uansett om du har vært borte fra hunden din i uker, måneder eller til og med år, kommer den alltid til å huske deg.

Det fikk Bill Campbell erfare, da han tok med seg tjenestehunden sin, Pax, til et fengsel – hvor hunden vokste opp og fikk treningen sin.

Campbell fikk Pax som tjenestehund da han kom hjem fra det amerikanske militæret, og en krig som etterlot han dypt traumatisert og med en hjerneskade.

Pax fikk opplæringen sin i et fengsel, sammen med flere andre hunder, gjennom organisasjonen «Puppies behind bars». Organisasjonen gir innsatte i fengselet muligheten til å trene opp tjenestehunder både til redningstjenester og til privatpersoner.

«Valpene kommer til fengselet når de er rundt 8 uker gamle, og blir der i ca. 24 måneder. Samtidig som valpene vokser seg store og blir veldresserte og kjærlige hunder, lærer de innsatte hva det innebærer å bidra med noe til samfunnet, istedet for å ta fra det.» skriver organisasjonen på nettsiden sin.

En dag bestemte Campbell seg for å ta med seg Pax tilbake til fengselet hvor han ble opplært.

Fengselet var et høysikkerhetsfengsel for kvinner, og Pax kjente seg umiddelbart igjen. Og plutselig fikk han øye på et kjent ansikt.

Når Pax fikk øye på Laurie Kellogg, løp han rett bort til henne – og gjensynsgleden var enorm for begge!

Laurie satt i fengsel for mord, og led av posttraumatisk stresslidelse som følge av å ha blitt utsatt for vold gjennom flere år.

Hun kunne fortelle at Pax hadde forandret livet hennes. Når hun fikk i oppgave å oppdra og trene hunden, følte hun seg fri.

Få med deg hele den rørende historien og se gjenforeningen i videoen nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!Lik oss på Facebook