4 hjelpeløse hunder ble dekket av kjære og forlatt for å dø. Så kommer redningen!

Det skrekkelige funnet ble gjort i den romanske byen Iasi. Fire hundevalper ble funnet på gaten, dynket i brennhet tjære. Noen hadde etterlatt de små hundene for å dø.

Heldigvis ble de hjelpeløse valpene funnet før det var for sendt – men dessverre er ikke dette første gang hunder blir torturert i Romania.

Men noe av det verste med denne saken, var at politiet ga uttrykk for at de ikke hadde tenkt å bruke noe tid på å finne gjerningspersonen.

Hundene ble dumpet på gaten på en glovarm sommerdag i 2016.

Men heldigvis ble de reddet før det var for sent.

«Vi mistenker at det er en lokal person som gjør slike grusomme ting med vilje og fordi han liker det.» sier en representant for redningsgruppen Paws2Rescue.

Valpene ble umiddelbart sendt til en klinikk, hvor de ble behandlet og observert i en uke. Veterinæren Sorin Puiu måtte legge hundene i narkose for å få fjernet tjæren fra pelsen deres.

Dyrevernsorganisasjonen The Sky Foundation jobber nå for å hjelpe hunder i Romania som utsettes for vold og misbruk. Men det er en kamp de ikke klarer å vinne alene:

«Iløpet av de siste ni årene vi har eksistert, har det vært en konstant kamp for å finne frivillige arbeidere til lokalene våre. Hunder trenger mat, drikke og omsorg, og for å klare å gi de det trenger vi folk.» skriver organisasjonen på Facebook-siden sin.

Utrolig nok gikk det bra med disse valpene, som nå er friske og raske – med fin og myk pels.

Ingen dyr fortjener å bli behandlet på denne måten. Mennesker må virkelig begynne å respektere dyr og alt de har å tilby oss.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook