Dyreparken fjernet løvens klør. Bare for at barna skulle få leke med den!

Løvinnen Falestine, som bor i den palestinske dyreparken Rafah Zoo, tiltrekker seg tusenvis av besøkende hver eneste dag. Mange vil se henne på nært hold, klappe henne, og til og med leke med henne.

Derfor har dyreparkens eiere valgt å fjerne klørne hennes, for å gjøre henne mindre farlig.

«Vi prøver også å redusere løvinnens sinne, slik at hun er snillere med de besøkende.» forklarer de.

Sjokkerende bilder viser at dyreparkens ansatte holder løvinnens hode ned mot bakken, mens en veterinær klipper av klørne med en saks. Løvinnen, som ble pumpet full av smertestillende og beroligende medisiner, ble lagt på et bord mens veterinæren begynte å sy sammen et sår på den ene poten. Så ble klørne klippet enda mer.

Nå raser dyreaktivister verden rundt, over den forferdelige behandlingen dyret har blitt utsatt for. Men eierne av dyreparken mener de ikke har gjort noe galt.

«Vi vil at barna skal le og ha det morsomt, samtidig som antall besøkende øker, da parken har vært rammet av store utgifter den siste tiden. Løvinnen mister ingen av sine medfødte egenskaper.» forklarer de.

Men fjerningen av klørne har likevel skapt store overskrifter.

«For store katter er fjerning av klær en spesielt grusom prosedyre som forårsaker langvarige skader. Ting som er naturlig for en løve å gjøre, som for eksempel å klatre eller gripe tak i ting, er umulig uten klør. Og siden prosedyren ble gjennomført i dyreparken og ikke på en veterinærklinikk, er risikoen for infeksjon høy.» sier dyrevernsorganisasjonen Four Paws.

Hva synes du? Var det rett eller galt å fjerne løvinnens klør?

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook