Ingen ville ha katten med den store svulsten. Men se den utrolige fovandlingen den gjennomgikk!

Katter er nydelige dyr, men dessverre er det et problem mange steder i verden at mange av de ikke har et sted å bo. Og hjemløshet kan fort medføre sykdom og skader.

Hvis en katt først har blitt syk, blir det enda mer utfordrende å finne et hjem til den. For alle vil jo helst adoptere et friskt kjæledyr.

Katten Keta er et godt eksempel på dette. Hun ble funnet alene på gaten i New York – med en stor svulst i ansiktet.

Keta ble tatt hånd om av en lokal dyrevernsorganisasjon. Hun ble umiddelbart undersøkt av en veterinær, for å finne ut om svulsten var kreft.

Men heldigvis viste det seg å være en godartet svulst. Det var fantastiske nyheter, men samtidig ble det uklart om de skulle utsette katten for en operasjon eller ikke.

Svulsten var på størrelse med en tennisball. Etter å ha forhørt seg med andre veterinærer, bestemte dyrlegen seg for å gjennomføre operasjonen.

Ikke bare fjernet veterinæren svulsten – han gjorde også så godt han kunne for å rekonstruere Ketas ansikt.

Operasjonen gikk feilfritt og var en suksess! Bare noen dager senere kunne Keta bruke sitt venstre øye, og spise og drikke som normalt!

Men historien ender ikke der…

Nå har Keta blitt adoptert av en kjærlig familie i New York, som nå skal gi den stakkars katten et trygt hjem, god helse og masse kjærlighet!

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!