Marinbiologen har 28 års erfaring med dykking. Men hun hadde aldri sett noe som dette!

Marinbiologen Nan Hauser har dykket med ville hvaler i over 28 år. Men hun hadde aldri opplevd noe som lignet på denne hendelsen.

Hauser dykket i nærheten av Cookøyene i stillehavet i oktober, med et kamerateam som filmet henne i vannet med en gruppe knølhvaler. Plutselig svømte en av hvalene bort til henne, og begynte å dytte henne med finnene.

«Han nektet å gi seg. Jeg prøvde å komme meg bort fra ham flere ganger, men han ga ikke opp.» forteller Hauser.

Dette pågikk i 10 minutter, og Hauser begynte etter hvert å bli bekymret.

«Jeg trodde kamerateamet var i ferd med å få mine siste minutter på film. Et slag fra halefinnen til en knølhval kan brekke alle bein i kroppen. Jeg var sikkert på at jeg skulle dø.» sier Hauser.

Men det viste seg at hvalen ikke var den store faren. Hauser fikk etter hvert øye på en hai som nærmet seg – og hvalen prøvde bare å beskytte henne fra den!

Hvalen svømte til båten med Hauser, slik at hun trygt kunne komme seg ombord.

«Jeg la ansiktet i hendene og begynte å gråte med en gang jeg kom opp i båten igjen. Men jeg vet ikke om det var fordi jeg var i live, eller fordi jeg nettopp hadde opplevd det mest utrolige jeg noensinne har opplevd.» forteller Hauser.

Knølhvaler er kjent for sin altruisme, og det finnes flere dokumenterte tilfeller hvor de prøver å redde andre dyr fra farer.

Se det utrolige videoklippet nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!



Lik oss på Facebook