Labradoren står ansikt til ansikt med ulven. Eieren kan ikke tro det som skjer da!

I 2003 var naturfotografen Nick Jans fra Alaska på sin daglige tur med hunden, da han plutselig så noe på en frossen innsjø som nesten fikk hjertet hans til å stoppe.

En stor, svart skikkelse stirret rett på ham. Nick, som har fotografert dyr og natur lenge, skjønte med engang hva det var: en ulv!

Men han ble enda mer sjokkert når labradoren hans plutselig bestemte seg for å løpe rett mot ulven. Og til Nicks store overraskelse begynte de å leke sammen!

Etter en stund forsvant ulven inn i skogen igjen. Men det tok ikke lang tid før han viste seg igjen. Og igjen.

Ulven så aldri ut til å være aggressiv eller farlig i det heletatt. Det virket rett og slett som om han bare stakk frem hodet for å si hei.

Nick fortsatte å fotografere ulven, som gang på gang nærmet seg befolkningen rundt innsjøen.

Han døpte ulven Romeo. De andre beboerne i området var i utgangspunktet skeptiske, og fryktet at ulven en dag ville gå til angrep. Men jo mer tid de tilbrakte med ham, jo tryggere ble de på at han hadde gode intensjoner. Han hadde ikke en egen flokk, og virket bare som han ville ha selskap.

Folk begynte å gå tur til området Romeo pleide å være i, slik at hundene deres fikk hilse på ham og leke litt. Det oppstod aldri noen konflikt med Romeo – bare lek og kjærlighet.

Hundeeierne begynte til og med å leke med Romeo selv. De kastet pinner, og han løp for å hente de.

I 6 år levde ulven tett på beboerne i området og hundene deres. Når Romeo gikk bort, følte alle sorg. De laget til og med en plakett for å hedre ham.

De vil aldri glemme den vakre, kloke og snille ulven, som en dag dukket så plutselig opp – og forandret livene deres.

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook