Familien adopterte den gamleste katten de fant. Og angret ikke et eneste sekund!

Hjemløse hunder og katter som er litt eldre sliter ofte med å finne nye familier, og årsaken er åpenbar. Eldre dyr er mer utsatt for sykdommer, og krever generelt mer omsorg.

I tillegg vil folk flest ha kjæledyrene sine så lenge som mulig. Men historien om denne familien fra Utah i USA er et godt eksempel på at det aldri er for sent å adoptere et dyr.

Familien Williams hadde tre store hunder fra før, men den 5 år gamle sønnen «J.J.», og hans 7 år gamle bror Harry hadde så lyst på en katt. Moren Jill Williams måtte til slutt gi etter, og familien bestemte seg for å adoptere en katt.

Jill dro til en lokal dyrevernsorganisasjon, hvor de hadde et stort utvalg av katter som trengte et nytt hjem. Store og små, mørke og lyse.

Men det var én katt som fanget Jills oppmerksomhet: den 20 år gamle katten Dexter.

«Dexter mjauet mot meg hele tiden mens jeg var der. Han gnidde seg inntil beinet mitt og la den ene poten sin i fanget mitt. Jeg skjønte raskt at dette var katten jeg skulle ta med hjem.» forteller Jill.

Selv om Jill i utgangspunktet ville adoptere en yngre katt, valgte hun Dexter. Hun ble umiddelbart forelsket i ham.

J.J. og Harry ble også veldig begeistret for den gamle katten. For dem spiller det ingen rolle hvor gammel Dexter er.

Hele familien gikk godt overens med Dexter. Familiens hunder var veldig nysgjerrige til å begynne med, men på ingen måte aggressive. De aksepterte også katten som en del av familien.

Etter hvert ble det klart at alderen på ingen måte preget Dexter. Han var full av liv, elsket å leke, og ville aldri være alene.

Men så fint som det var å ha Dexter som en del av familien, måtte det uunngåelige til slutt skje. 2 år etter adopsjonen begynte Dexter å bli syk. Den nå 22 år gamle katten ville ikke spise lenger, og så ut til å ha problemer med å gå.

«Vi satt med ham nesten hele morgenen og hele ettermiddagen. Vi klappet og strøk ham, mens vi fortalte ham hvor mye vi elsket ham. Vi sa farvel. Senere den samme ettermiddagen stoppet Dexters hjerte.» forteller Jill.

Hele familien var i dyp sorg. En av hundene begynte til og med å hyle hverdag, som om han ropte på Dexter. Den gamle katten ga familien mye glede – og familien gjorde kattens siste år verdt å leve.

Nedenfor kan du se en video Jill har satt sammen som en avskjed.

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!



Lik oss på Facebook