Hun tråkket nesten på en humle i hagen. Det skulle vise seg å være starten på noe utrolig!

Da Fiona Presly hadde vårrengjøring i hagen sin i fjor, tråkket hun nesten på en fremtidig venn. En stakkars humle lå hjelpeløs og urørlig på bakken.

Fiona plukket opp humlen, noe som skulle bli starten på et fantastisk vennskap.

Humlen viste ingen frykt for Fiona.

«Hun hadde nettopp våknet til. Jeg strakk ut hånden min og hun kryp opp i den med en gang.» sier hun.

Da fikk Fiona tatt en nærmere titt, og hun oppdaget at den ikke hadde vinger.

Fiona ga henne litt sukkervann, men visste ikke hva mer hun kunne gjøre.

«Jeg hadde henne inne i huset for å holde henne varm. Jeg hadde egentlig tenkt å slippe henne fri neste dag, men det var så dårlig vær. Derfor ble hun inne i huset.» forteller Fiona.

Fiona begynte etterhvert å utvikle et vennskap til den lille humlen, som hun døpte Bee. Interessen hennes for humler ble større og hun begynte å lese om de. Sannsynligheten for at humler uten vinger overlever er liten, så Fiona lagde et eget lite blomsterbedd til Bee, der hun kunne bo.

Og Fiona besøkte henne ute i hagen hver dag for å gi henne sukkervann.

«Hun kom krypende mot meg og satte seg på hånden min. Hun så så glad ut. Jeg tror hun elsker blomsterbeddet.»

Men selv om Fiona gjorde alt for at Bee skulle ha det så bra som mulig, måtte det uunngåelige skje. Den hengivne humlen døde fem måneder etter at Fiona tok henne inn.

«Jeg ble trist da hun døde, selv om jeg var forberedt på at det ville skje. Men det var veldig spesielt å være venner med en så liten skapning. At hun overlevde så lenge som hun gjorde er fantastisk. Det føler jeg meg bra med.»

For en fantastisk historie og for en god kvinne! Det er ikke så mange som legger så mye tid og energi i å hjelpe et lite insekt.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook