Nyfødt ape funnet «mumifisert» i en pappeske. Men se hvordan han ser ut nå, etter heltenes innsats!

Dette er Gito, en liten orangutang. Til tross for sin unge alder, har Gito hatt et veldig tøft liv. Han har opplevd ting ingen barn skal måtte oppleve.

Heldigvis ble livet hans reddet. Organisasjonen International Animal Rescue fant ham i 2015. Da visste de ikke om han var død eller i live. Moren ble drept av krypskyttere, men Gito overlevde. Han ble etterlatt alene i en pappeske – under den stekende solen.

Da han ble funnet hadde han nesten ikke hår igjen på kroppen – han så nesten mumifisert ut.

Han skal tidligere ha hatt en eier, som kjøpte ham for 30 dollar (ca. 250 kroner). Da var han bare noen måneder gammel, men så like vel gammel ut.

«Først trodde vi han var død. Han lå der som et lik med armene rundt brytet, uten hår og med grå hud. Han så nesten mumifisert ut i pappesken.» skriver International Animal Rescue på nettsiden sin.

De ansatte som fant ham kjørte den lille orangutangen rett til nærmeste veterinærklinikk. Og på mirakuløst vis overlevde han!

Han led av underernæring og skabb, men med masse behandling var han på god vei.

Nå har Gito levd i 3 år, takket være disse fantastiske heltene. Det er nesten umulig å kjenne igjen han nå.

Han kjempet seg gjennom den forferdelige situasjonen.

Nå har håret vokst tilbake og blitt oransje. Huden er også bra igjen etter skabben.

Gito er nå på en plass hvor han virkelig er elsket. Men før han slippes ut i naturen, må han forberedes på utfordringene som venter på ham der.

Det er viktig for orangutanger å være med moren sin de første 6-7 årene av livet. Derfor jobber organisasjonens medarbeidere jevnlig med Gito for at han skal lære seg alt han trenger til han skal klare seg selv.

Det er noen år til Gito får dra ut i det fri, men inntil videre leker han med jevnaldrende aper som også bor hos organisasjonen.

Det var nære på, men Gito overlevde og fikk en ny sjanse. Det er virkelig rørende å høre historier som dette. Det viser hvor viktige alle disse dyrevernsorganisasjonene vi har faktisk er.

Møt Gito i videoen nedenfor.

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!



Lik oss på Facebook