Hunden føler at noe er galt på datterens skole. Da ringer moren til læreren – og får et utenkelig svar!

Mennesker og hunder er i stand til å danne veldig sterke bånd til hverandre. Alle som har hund vet dette veldig godt. Noen ganger kan båndet være så sterkt at det faktisk kan redde liv.

Historien om 4 år gamle Sadie og hunden Hero traff meg virkelig rett i hjertet.

Da Sadie ble født i 2013, forventet foreldrene en frisk og sunn baby. Men bare sekunder etter fødselen skjønte de at noe var veldig feil. Michelle, Sadies mor, måtte se den nyfødte datteren sin bli overført til et annet sykehus, for å få den behandlingen hun trengte for å overleve.

En uke senere fant de ut at Sadie hadde Down syndrom.

Etter 2 måneder på sykehuset, fikk de endelig ta med datteren hjem fra sykehuset. Men lykken var kortvarig.

Bare noen få måneder senere måtte Sadie ha akutt hjertekirurgi, og de oppdaget da at hun også hadde diabetes type 1.

Foreldrene må kjempe hardt for å holde kontroll på Sadies blodsukkernivå. Hvis det blir for høyt eller for lavt, kan det få fatale konsekvenser.

Familien levde i konstant bekymring – helt til de fikk et nytt familiemedlem: labradoren Hero.

Alle vet at hunder har utrolig god luktesans, men visste du at den er så god at de kan kjenne om blodsukkernivået hos noen er farlig avvikende?

Hver gang Sadie fikk for lavt blodsukker, begynte Hero å strekke ut den venstre labben sin mot foreldrene. Og hvis det var for høyt, brukte han den høyre labben.

Det er jo ganske utrolig i seg selv. Men en dag overrasket han familien på en helt ny måte…

Sadie satt i klasserommet på skolen, og Hero var hjemme. Men plutselig begynte hunden å oppføre seg merkelig.

«Han er vanligvis veldig rolig, og pleier ikke å bjeffe. Men denne gangen ville han bare ikke slutte.» forteller Michelle.

Michelle ringte Sadies lærer og spurte om hun kunne sjekke datterens blodsukkernivå. Det viste seg å være ganske normalt, men Hero sluttet ikke å bjeffe. Og når læreren sjekket nivået igjen bare 30 minutter senere, hadde det falt fra 122 til 82.

Hvis Sadies blodsukkernivå blir for lavt, kan hun falle i koma – eller i ekstreme tilfeller dø.

Hero hadde kjent at Sadies blodsukkernivå var lavt, fra 8 kilometers avstand!

KC Owens, Heros trener, forteller at labradorer har flere millioner reseptore i nesen, noe som gjør de så gode i den livsviktige jobben. Men ingen vet nøyaktig hvordan Hero klarte å oppdage faren fra så lang avstand.

«Jeg kan ikke forklare det. Det er som instinkt. Disse hundene har evner og sinn som overgår vår forståelse.» sier KC Owens.

Hero har virkelig levd opp til navnet sitt. Han reddet Sadie fra noe som kunne ha fått grusomme konsekvenser, på mirakuløst vis.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook