Deler du seng med hunden din? Disse 7 tingene skjer hvis du sover med din firbente venn!

Nå har amerikanske forskere konkludert med at det å sove med våre firbente venner kan gjøre at vi sover bedre. De har studert 150 personers søvnvaner, og merket at de som sover med husdyret sitt – nesten halvparten av deltakerne – sov bedre enn de andre.

To av fem svarte at de følte seg tryggere og mer avslappet i selskap med hunden eller katten sin.

«Mange ser på husdyrene sine som familiemedlemmer, som de vil dele så mye som mulig av livet sitt med.» skriver forskerne bak studien, som ble utført på Mayo Clinic i den amerikanske delstaten Arizona.

Nedenfor får du 7 gode grunner til å sove med kjæledyret ditt i sengen.

1. Reduserer stress, angst og uro.
Candace Hunziker forteller at den rytmiske pustingen til labradoren hennes hjelper henne å sove.

«Jeg har søvnløshet, hele familien har det, og vi alle sover med hundene våre. Hun får meg til å sove bedre enn sovemedisin.» sier hun.

2. Får deg til å føle deg trygg
En av mest avgjørende årsakene til at vi skaffer oss hund, er følelsen av trygghet det gir oss. Enten du har en vakthund, eller en hund som stoler på deg i tykt og tynt, skaper det et trygt miljø for deg.

3. Holder deg varm
Hunder blitt brukt til ekstra varme sine antikken. Nesten alle prinsessene hadde minst en hund for å holde seg varm om natten.

4. Det er bra for hunden din
Det er ikke bare du som føler deg bedre og tryggere av å ha kjæledyret i sengen. De setter stor pris på det selv også. Det er ingen i verden som elsker deg mer enn kjæledyret ditt, så å kose i sengen er noe av det beste de kan tenke seg å gjøre.

5. Reduserer depresjon
Dyr kan gi sine eiere sosial støtte. Ifølge en studie i Journal of Personality and Social Psychology viser det seg at dyreeiere har det bedre både fysisk og psykisk, enn de som ikke har husdyr.

6. Hunden hjelper deg å stå opp
Hvis du er trøtt om morgenen, kan en pigg hund hjelpe deg opp av sengen. Når vekkeklokken ringer, betyr det kanskje arbeid for deg – men for hunden betyr det mat, lek og kos.

7. Gjør deg rolig
Å være i samme rom som en hund er nok til å få en beroligende effekt. Hormonet oxytocin frigjøres når vi ser kjæledyret vårt, noe som gir en følelse av glede. Det reduserer også nivåene av kortisol, også kjent som stresshormonet.

Det er altså ingen tvil om at å sove med kjæledyret sitt har positive effekter. Det er dog mange som ikke tillater dyr i sengen sin, som oftest på grunn av røyting eller disiplinære årsaker. Det er riktignok forståelig.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!

Lik oss på Facebook