Katten Jimmy var sporløst forsvunnet i 2,5 år. Men se nå når eieren får øyekontakt med ham hos dyrebeskyttelsen!

Katten Jimmy har alltid vært travelt opptatt. En av favorittaktivitetene hans var å vandre rundt i nabolaget – helt til han en dag ikke kom tilbake.

Jimmys eier var til å begynne med ikke særlig bekymret. Jimmy pleide å være bort ganske lenge, og gikk aldri spesielt langt.

Han likte å besøke naboene, som ofte ga ham godbiter. Jimmy pleide også å gjemme seg under biler og hoppe inn åpne vinduer i nabolaget. Men han kom alltid tilbake til eierens hus.

Denne gangen var det imidlertid annerledes.

«Han pleide å gå inn og ut hver dag, men kom alltid tilbake – bortsett fra en natt.» sier Sue Zelitsky, Jimmys eier.

I september 2014 slapp Sues ektemann ut 13 år gamle Jimmy, slik at han kunne spasere seg en tur. Men når mørket senket seg og katten fortsatt ikke hadde kommet hjem, begynte de å lete – uten hell.

Jimmys familie ble helt knust, og begynte å henge opp plakater i nabolaget for å etterlyse ham. De ville ikke gi opp, men etter en stund måtte de innse at det var nytteløst å lete etter ham. Jimmy var sporløst forsvunnet.

To og et halv år senere, i mars 2017, kom Sue over et innlegg på Facebook-siden til West Milford Animal Shelter. Innlegget handlet om en katt de hadde funnet – som var veldig lik Jimmy.

Sue kommenterte innlegget og prøvde å finne ut om det faktisk var hennes elskede Jimmy. Etter noen meldinger frem og tilbake, skjønte de at det måtte være han.

«Han ble funnet ca. 1,6 mil fra hjemmet vårt, etter at en snøstorm rammet byen i mars. Han ble da tatt med til Milford Animal Shelter.» sier Sue.

Før Sue dro dit for å hente Jimmy, var hun veldig nervøs for at han ikke skulle kjenne henne igjen lenger. Derfor tok hun med seg en av naboene sine, som Jimmy også var veldig knyttet til.

Personalet tok godt i mot Sue og naboen, og tok de med til katten – og så snart Sue så ham, var det ingen tvil om at det var Jimmy.

«Så snart buret ble åpnet, spurte jeg ham: ‘Jimmy, er det deg?’. Da presset han hodet sitt mot meg, og jeg begynte å gråte.» forteller Sue.

Sues ektemann kom også for å møte Jimmy – og katten så ut til å kjenne igjen han også.

I dag er Jimmy 15 år gammel, og veldig glad for å være hjemme hos familien sin igjen.

«Vi er overlykkelige. Det er som en saga, nesten for utrolig til å være sant… Men sant er det!» sier Sue.

For en herlig gjenforening! Det må ha vært utrolig godt å se hverandre igjen etter 2,5 år.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook