Hunden hopper fra helikopteret og i det iskaldet vannet. Årsaken imponerer alle!

Hunders sterke overlevelsesinstinkt gjelder ikke bare for dem selv. Den sterke lojaliteten de har til mennesker har flere ganger vist seg å være avgjørende, og ofte når det er snakk om liv eller død.

I denne videoen ser vi et godt eksempel på akkurat det. En Newfoundlandshund kaster seg ut fra et helikopter, og ned i den iskalde sjøen – for å gjøre noe som kommer til å smelte hjertet ditt.

Enkelte hunder har styrke og instinkt som kan sammenlignes med menneskets. Derfor er de raskt på plass når noen er syke, eller har et sterk behov for hjelp.

Mange hunder liker å svømme, og reagerer både raskere og sterke i vannet enn mennesker gjør. Derfor trener The Italian School of Water Rescue Dogs hundene sine til å redde mennesker som kjemper for livet i vannet.

Ifølge skolens trenere, kan en hund trekke opp til 30 livbåter, 2000 meter. Og en Newfoundlandshund kan dra 12-15 mennesker i sikkerhet.

«Ved å bruke hunder i redningsaksjoner, får vi ekstra ressurser til å hjelpe noen i nød.» sier Paulo Bozzo, hundtrener på skolen.

Skolen trener Newfoundlandshunder, som er dyktige svømmere og har tykk pels. I videoen nedenfor kan du se at folkene sliter med å holde hunden i helikopteret, fordi den er så ivrig etter å redde personen i vannet.

Del gjerne den utrolige videoen med vennene dine på Facebook!



Lik oss på Facebook