Han ser to forlatte hunder i båten. Men når han ser nærmere på potene, innser han den knusende sannheten!

Ekstremværet Harvey har rammet millioner av mennesker i den amerikanske delstaten Texas. Hundretusener har blitt tvunget til å forlatte hjemmene sine, og minst 24 personer er omkomne.

Mange av de som måtte flykte rakk ikke å få med seg annet enn klærne de hadde på kroppen. Men både hus og eiendeler kan erstattes – det kan derimot ikke tapte liv. Derfor er det utrolig trist at mange kjæledyr ble etterlatt.

Dyreeierne hadde neppe lyst til å etterlate dyrene sine, men mange av de hadde nok ikke noe valg. Kanskje var dyrene redde og rømte da uværet kom, eller kanskje det ikke var plass på redningsbåten. Eller kanskje de bare hadde tid til å redde seg selv.

Mange valgte å etterlate dyrene sine, til de fikk muligheten til å komme tilbake og hente dem senere. Og det var akkurat det som skjedde med disse to hundene i Dickinson. Men heldigvis måtte de ikke vente lenge før redningen kom.

Mannen til høyre nedenfor er reporteren Ed Lavandera.

Han var i Houston under stormen, for å rapportere katastrofen. Han reiste til flere områder for å vise frem og fortelle om ødeleggelsene. Men dette bildet rørte meg mest: To hunder sitter alene i en båt, og venter tålmodig på at eierne skal komme tilbake.

BIldet er virkelig hjerteskjærende. Ed så seg rundt i båten, og da han så matskålen ved hundenes poter, mistenkte han at eierne ikke hadde noe annet valg enn å etterlate de.

Ed hadde ikke mulighet til å ta med seg hundene i sin båt, men bestemte seg for å hjelpe de på den eneste måten han kunne – via sosiale medier.

Han publiserte et bilde av hundene og fortalte hvor de var, slik at noen kunne hente de.

Og det tok ikke mange timer før hundene ble reddet av noen frivillige dyreelskere. Ed fikk vite at hundene hette Frankie og Bear, og at eieren, som han mistenkte, ikke hadde noe annet valg enn å etterlate dem.

«I den kaotiske evakueringen fikk ikke familien til å ta med seg hundene på redningsbåten. Derfor plasserte de dem i denne båten midlertidig, til noen kunne komme og hente hente dem. Det var den tryggeste avgjørelsen. Hundene har fått pleie nå, og skal gjenforenes med eierne sine.»

Jeg kan ikke engang forestille meg hvor skremmende det må ha vært for Frankie og Bear å være alene i båten. Heldigvis er de trygge nå!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook