Fiskeren strekker seg etter fangsten. Men når han ser hva han har på kroken, får han sjokk!

Det finnes ting, ting som egentlig ikke er mulig, som likevel forekommer i naturen. Det har denne fiskeren fra den amerikanske delstaten Michigan imponerende bevis på.

41-åringen pleier vanligvis å dra ut for å fiske for å slappe av, og kanskje få seg en fersk fisk til middag. Fangsten han fikk på denne fisketuren, var dog noe veldig uventet.

Fisken han dro opp var nemlig ingen vanlig fisk – den hadde pels!

Mannen trodde først at det var noen som spilte et puss på ham. Han hadde aldri sett noe lignende.

Men det er ikke første gang en slik fisk blir beskrevet. Angivelig ble den pelskledde ørreten observert i USA så tidlig som i det 17. århundre. Folk flest ristet på hodet i vantro.

På steder der mange turister ferdes, har den pelskledde ørreten blitt utstilt som bevis på dens eksistens. Men hva er historien bak denne spesielle fisken?

Noen teorier antar at en kjemisk ulykke har ført til denne mutasjonen, mens andre sier at fisken kom fra Alaska, og at den utviklet pels for å beskytte seg mot kulden. Forskere derimot, har sin egen teori.

De mener at det egentlig er infeksjoner av visse typer bakterier eller sopp som får det til å se ut som fisken har pels. Når fisken blir infisert, tar den til seg giftstoffene fra bakteriene, noe som medfører at de dør – som er grunnen til at de pelskledde fiskene er så sjeldne. Men hvordan forklarer de fiskene som står til utstilling? Antageligvis har de fått limt på pels for å lure naive turister.

Uansett hva man velger å tro om disse fiskene, kan man ikke benekte at fenomenet er veldig spesielt.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Lik oss på Facebook