Når bonden runder svingen, blir det blodig. Denne mannen fikk nok, og fikk en briljant ide!

Alle som har sett Disneys klassiker Bambi, assosierer antageligvis jegere med noe negativt. De jaktet tross alt på Bambis mor, og drepte henne.

Men det en jeger gjør ute i naturen, er ekstremt viktig for bevaringen av bestanden til mange dyr rundt omkring i skogene. Jegere driver ikke bare med jakt, men også beskyttelse av dyrelivet. 25 år gamle Rupprecht Walch fra Nördlingen i Tyskland beviser dette på imponerende vis.

De siste ukene har han og partneren Dieter Hampel reddet livet til nesten 90 rådyrkalver – med god hjelp fra luften.

Daglig fløy de ut med droner, for å lete etter rådyrkalver i nød. Fordi hvis bøndene begynte å kjøre skurtreskerne sine gjennom gresset, kunne livene deres stå i fare. Det høye gresset ute på jordene er nemlig perfekte steder for kalvene å hvile og sove – men når gresset skal klippes, blir det livsfarlig.

Men de første 4 ukene i livet til en rådyrkalv, mangler de instinktet som får de til å flykte fra farer. Dette betyr at de bare blir liggende når skurtreskeren nærmer seg med de skarpe knivene sine. Hvert år blir utallige rådyr offer for klippingen.

Derfor står disse to mennene opp klokken fire hver morgen, og flyr over jordet med droner. Med et integrert termisk kamera, kan de rask finne rådyrkalver som gjemmer seg i gresset – slik at de kan få de bort fra jordet.

Men Rupprecht føler at bøndene har forlatt ham i stikken. Egentlig er det deres ansvar å sørge for at de ikke skader noen dyr. Men Rupprecht er den eneste som tar på seg ansvaret.

«Faktisk er bønder pliktig til å sørge for at de ikke skader noen dyr under klippingen. Det hadde vært fint om de hadde tatt seg av finansieringen, så kan jeg fly dronen.» sier han

Men Rupprecht vil fortsette arbeidet, selv uten støtte – fordi han ikke vil se de stakkars dyrene bli drept.

For en fantastisk mann, og for en fantastisk innsats. Både vi og rådyrene er utrolig takknemlige for alt det gode han og partneren gjør.

Del denne artikkelen for å spre ordet om denne flotte mannen!

Lik oss på Facebook