Hva betyr egentlig alle de rare tingene katten din gjør? Denne bør alle katteeiere lese!

De er blant verdens mest populære kjæledyr – katter. Alle som eier en katt føler nok at livet uten dem hadde vært ganske så meningsløst. Katter er veldig spesielle kjæledyr.

De gjør hva de vil, når de vil, og har gjort det til sin oppgave å belære oss. Ulik hundene, er kattenes språk litt vanskeligere å forstå seg på. De logrer ikke med halen når de er fornøyd. De bjeffer ikke på postmannen for å si ifra om at de er på deres territorium.

Likevel har de sine egne måter å fortelle oss ting på.

1. Ligger på ryggen

Mange katteeiere tolker dette som en tegn på at katten har det godt, og det stemmer faktisk. Hvis katten ligger på ryggen, og kanskje ruller rundt, er den spesielt rolig i ditt nærvær, og gir deg stor tillit.

2. Bringer gaver hjem

De fleste katteeiere kjenner sikkert til dette: Katten kommer hjem etter å ha vært ute en stund, og har med seg noe. Vanligvis døde byttedyr, som fugler, mus og rotter. Dette er for å vise takknemlighet og kjærlighet.

3. Dytter med hodet eller snuten

Hvis katten din prøver å komme tett innpå ansiktet og nesen din, er det et velkomst-rituale for henne. Som oftest kommer de og dytter deg med hodet, og gnur hodet sitt inntil seg, noe som betyr at katten vil uttrykke hengivenhet og vennskap.

4. Følger etter deg

Uansett hvor du går, følger katten etter. Hvis du setter deg ved datamaskinen for å skrive noe, setter hun seg demonstrativt midt på tastaturet. Eller så hopper hun opp i fanget på deg, så fort du tenker tanken på at du har lyst til å sette deg. Hvis katten din oppfører seg slik, kan du være sikker på at hun elsker deg endeløst, og ikke bare fordi du åpner boksene med mat til henne. Hun ser etter nærhet og vil ikke være borte fra deg.

5. Biter på fingeren din

Katter har sterke kjever og spisse tenner. De kunne enkelt ha skadet oss. Men hvis katten din biter på hånden eller fingeren din, uten å etterlate en eneste skramme, betyr det at hun setter pris på deg, og er glad. Og for katten er det også et tegn på at du stoler på henne.

6. Knar deg som en deig

Hver eneste kattunge har gjort det før. Som små kattunger, «masserer» de moren sin med potene mens de drikker melk. Dette gjør de for å stimulere melkekjertelene til moren, slik at hun produserer mer melk. Hvis katten din knar på deg, betyr det at hun elsker deg som sin egen mor, og føler seg like komfortabel som med moren.

7. Maler

Hvis katten maler, kan det være et tegn på trivsel, og det er stort sett det som er tilfellet. Men katter kan imidlertid male i en rekke forskjellige situasjoner de ikke føler seg komfortable i. Som hos veterinæren eller på en biltur. Forskere har funnet ut at malingen har en selvhelbredende og beroligende effekt for katten.

8. Ser deg i øynene

Om katten din ser deg dypt inn i øynene dine, uten å ta blikket bort, er det et tegn på et veldig sterkt bånd mellom dere. Ikke prøv å tving det frem fra katten din, fordi hvis du stirrer katten i øynene og dere ikke har det sterke båndet, vil den tolke det som en utfordring. Det å stirre hverandre i øynene er noe katter gjør for å avklare maktforhold og hierarki. Så hvis katten din har akseptert deg og gir deg dyp innsikt i øynene, bør du føle deg beæret.

Det er ikke alltid lett å tolke katter, men med disse 8 tipsene kommer du iallefall litt lenger.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!

Lik oss på Facebook