Det ser ut som en helt vanlig mann som hviler. Når du finner ut hvem det er, vil du ikke tro det!

3224

Den kjente amerikanske journalisten og advokaten Glenn Greenwald og ektemannen David Miranda bor i Rio de Janeiro i Brasil, og er ivrige dyreelskere.

De kan få forbi en hjemløs hund på gaten, og adoptere den av ren medfølelse. Samtidig har de en hel flokk med lykkelige hunder fra før, men det ble rett og slett ikke nok for dem: De vil ta på seg ansvaret for hunder fra kennel, inntil de får nye eiere.

I sitt arbeid med å redde hjemløse dyr, har de gang på gang lagt merke til hvem det er som bryr seg mest om løshundene: Hjemløse mennesker som har mer enn nok med å holde seg selv i live. De så til stadighet at hjemløse hunder og katter fikk mat av hjemløse mennesker, og at de sørget for at dyrene var rene, varme og komfortable, uansett hvordan de hadde det selv.

Det uselviske engasjementet imponerte paret så mye at de bestemte seg for å starte et ganske så dristig prosjekt. De åpnet en egen kennel som gir ly, mat og medisinsk hjelp til forlatte dyr, og deretter adopterer de videre. Det spesielle med prosjektet, er at de ansatte er selv er hjemløse. I tillegg til at de blir lønnet for arbeidet, får de trening og opplæring av sosialarbeidere, som på lang sikt skal få de av gatene, og inn i permanente jobber.

Glenn og David fant sin første ansatte ved en tilfeldighet: 20 år gamle Lucas bodde på gaten, og hadde funnet en liten syk hund som lå hjelpeløs på bakken. Alle som passerte ignorerte den, noe Lucas ikke greide. Han plukket opp hunden, og tok den umiddelbart med seg til nærmeste veterinær. Glenn og David visste at de hadde funnet en ekte helt i Lucas.

Hele historien om det geniale prosjektet kan du få med deg i videoen nedenfor.

Del gjerne den fantastiske ideen med dine venner på Facebook!