Hunden kjenner en duft, og begynner å grave febrilsk. Det han finner gir meg frysninger nedover ryggen!

5457

I blant sies det at hunder har en sjette sans. Det er som om de kan føle når noe er i ferd med å gå veldig galt – og nettopp dette instinktet kan utgjøre forskjellen på liv og død.

Denne historien fra den kinesiske byen Wutan er et godt eksempel på det. Denne firbente krabaten blir nå hyllet som en ekte helt.

Det hele begynte da Yang Jiali var ute og gikk tur med hunden sin 6. mai i år. Plutselig, fra ingensteds, rev hunden seg løs og stormet avgårde inn i et skogsområde.

Kvinnen fulgte naturligvis etter, og etter en stund fant hun hunden i noen busker. Hunden hadde tydeligvis kjent en duft av noe, og sto og gravde seg febrilsk nedover i bakken.

Men eieren kunne på ingen måte forberede seg på den forferdelige oppdagelsen hunden hadde gjort: I hullet han gravde, lå den en nyfødt baby, innpakket i et hvit teppe – begravd levende.

Den stakkars babyen ble umiddelbart kjørt til nærmeste sykehus, hvor de fastslo at han var en måned gammel, og sannsynligvis led av en alvorlig sykdom.

«Babyen var i svært dårlig helse. Han pustet sakte, hadde lav puls og lav kroppstemperatur. Munnen hans var full var jord.» sier legen An Yue.

Ifølge Telegraph kan babyens alvorlige tilstand ha vært en av grunnene til at han ble begravd av foreldrene, da de kan ha antatt at han var død.

Telegraph skriver at private begravelser av nyfødte babyer er relativt vanlig i området, når mange foreldre tror babyen deres er død. Samtidig er det også mange tilfeller hvor barn rett og slett blir forlatt, fordi foreldrene ikke føler de er i stand til å ta vare på dem.

Ingen har kommet for å hente babyen, og politiet har startet en etterforskning.

Selv om situasjonen fortsatt er kritisk for babyen, så blir han bedre for hver dag som går.

Se videoreportasjen om hendelsen nedenfor.

Hadde det ikke vært for denne hundene, kunne livet til den stakkars lille babyen ha fått en tragisk slutt.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!