Hestens hode hovner opp 3 dager før konkurransen. Det som skjer foran tilskuerne da rører alle!

4799

Den nederlandske dressurrytteren Adelinde Cornelissen er flere ganger europeisk- og verdensmester. Med sin 19 år gamle hest Parzival, hadde hun en god sjanse til å ta med seg en gullmedalje hjem fra OL i Brasil i fjor. 

Først gikk alt etter planen: Reisen gikk uten problemer, og under treningen virket Parzival frisk og fornøyd. Men tre dager før konkurransen skulle begynne, svellet hodet hans opp, og han fikk feber. Sannsynligvis ble han bitt av et giftig insekt eller en edderkopp.

Av ren bekymring, sov den 36 år gamle rytteren i stallen med hesten sin, og sjekket temperaturen på ham hver time. Neste morgen hadde kroppstemperaturen hans gått ned fra 40 til 37,5 grader. Etter lange undersøkelser og grundige konsultasjoner med ulike veterinærer, bestemte Adelinde seg for å stille til starte i konkurransen. På Facebook-siden sin, forteller den nederlandske rytteren om hva som skjedde foran publikum og millioner av TV-seere.

«Da vi kom ut, følte jeg allerede at Parzival ga sitt ytterste for å ikke gi opp uten en kamp. Men han følte seg ikke bra, og manglet energi. Min gode venn, hesten min, hadde gitt meg alt han kunne hele livet sitt, han fortjente ikke dette. For å beskytte ham, ga jeg opp. Så vi tok oss en runde rundt på arenaen for å hilse på tilskuerne, også dro vi. Det viktigste er at han har det bra.»

Det ble en stor overraskelse for publikum. Men Adeline hadde ikke tenkt å sette sin trofaste hest på spill. Ikke engang for en gullmedalje.

Parzival er nå tilbake i god form, og OL-utøveren kunne ikke vært lykkeligere for det.

Del gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook!