3 hjemløse hunder sover på busstasjonen for å unnslippe kulden. Men se når de får sine egne senger!

Nettene kan være ganske kjølige på denne tiden av året – både i Norge og i Brasil. Det gjør livet ekstra tøft for alle løshunder som lever på gatene rundt omkring i verden. Våre pelskledde venner reagerer forskjellig på kulde fra rase til rase, men jeg mistenker at en god natts søvn i romtemperatur er noe de fleste foretrekker fremfor kulde.

I sørlige Brasil er vinteren på vei, og temperaturene faller.

Men disse tre hjemløse hundene hadde lykken på sin side. De har nemlig fått et perfekt sted å varme seg.

Det er uvisst om disse hundene har vært hjemløse fra fødselen av, eller om de har blitt forlatt. Men i dag virker det i alle fall som de føler seg hjemme.

Årsaken er at de ansatte ve d en bussterminal i byen Curitiba åpnet sine hjerter – og dørene til terminalen. Når disse dyrevennene så hundene som var ute i kulden, kunne de ikke la være. De ga også hundene navn: Max, Pitoco og Zoinho.

Nå sover de under tak, får mat og vann, egne tepper – og til og med sine egne senger!

Personalet lagde hundesenger av gamle bildekk.

Senger laget av bildekk høres kanskje ikke så veldig innbydende ut, men for disse gatehundene var det ren luksus.

En lokal politiker fikk høre historien, og bestemte seg for å besøke bussterminalen. I et Facebook-innlegg, som har blitt delt titusenvis av ganger, hyller hun de ansatte ved terminalen.

I innlegget legger hun vekt på at mange andre dyr bor på gaten i vanskelige forhold, og at noen blir utsatt for mishandling og omsorgssvikt.

Men fremfor alt var det en setning jeg ikke klarer å glemme:

«Mennesker må forstå at vår verden ikke er vårt privilegium. Gud skapte dyrene for å lære oss å elske betingelsesløst.» skriver hun.

Del denne artikkelen med vennene dine hvis du også er enig!