Bakbeina hans rykker mens han gisper etter luft. Noen dager senere blir årsaken til smerten klar!

Kort tid etter fødselen, virket det som skjebnen til denne lille valpen var skrevet i sten. Han var bare 4 timer gammel da veterinærene egentlig hadde tenkt å avlive ham. Han hadde ikke frambein, og han var for svak til å bevege seg på egen hånd. Det virket rett og slett som det var lite håp for ham.

Valpens mor aksepterte ham, men han klarte ikke å henge med søsknene når de skulle amme.

«Søsknene dyttet ham unna. Han ville ha sultet ihjel, så jeg tok han med meg hjem.» sier Lou Robinson, valpens eier. Hun ble hodestups forelsket i valpen, og ga ham navnet «Nubby».

Lou har en god del erfaring med å redde dyr med spesielle behov. I hjembyen Houston i den amerikanske delstaten Texas, har hun startet organisasjonen «Warriors Educate About Rescue», som lærer frivillige å ta vare på dyr.

Lous ektemann er også fascinert over den lille pelsdotten, og gjør alt han kan for å gi ham et godt hjem. Nubby trenger blant annet en spesiell flaske som gjør at han kan drikke uten at melken havner i lungene hans og forårsaker betennelse og kvelning.

«Den første dagen var veldig vanskelig, fordi han var så utrolig svak. Men så ble han bare bedre og bedre. Etter to uker åpnet han øynene, og han kunne se, høre, lukte og bjeffe.» sier Lou, som sammen med ektemannen er svært lettet over den positive utviklingen.

Men når det virket som det verste var over, tok Nubbys helse en vending til det verre: Han begynte å nyse og gispe etter luft. Fordøyelsen hans ble svært uregelmessig, og han mistet apetitten. Lou og ektemannen skjønte ikke hva som skjedde, mens du så den stakkars valpen bli sykere og sykere.

Etter noen dager, ble det omsider klart hva som var problemet: Nubby hadde fått en alvorlig lungebetennelse. Han fikk antibiotika og ble lagt i et respirator-kammer.

Nå er Nubby hjemme igjen. Før veterinærene vet ut om han har fått varige skader, må han vokse seg litt større. Lou og ektemannen hadde derfor ikke noe annet valg enn å vente, men i mellomtiden gjør de alt for å holde den lille valpen frisk og fornøyd.

Både Lou og ektemannen elsker å leke med Nubby, og å se på ham når han sover. De er spesielt glad i å se på ansiktsuttrykkene han lager når han drømmer.

Mange kan nok lære mye nyttig av Nubby. Han er et bevis på at det er greit å være annerledes – det vil alltid finnes noen der ute som elsker deg, og verdsetter deg for den du er.

Vi ønsker Nubby lykke til videre på bedringens vei, og håper at alt blir bra.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!