12 år gamle Tessa ble dumpet i et øde område med et brev: «Jeg trenger ikke en hund»

Når man skaffer seg en hund, tar man på seg et enormt ansvar. Du må mate den, hvile den, trimme den, og gi den masse oppmerksomhet og kjærlighet. Hver dag, flere ganger om dagen. I mange år.

Men det er ikke alle mennesker som har forstått dette.

Jeg blir så sint når jeg leser om folk som tror en hund kan behandles på en hvilken som helst måte. Men heldigvis endte det godt denne gangen…

Den 12 år gamle hunden Tessa bodde tidligere sammen med eieren sin i England. Men eieren bestemte seg for å flytte til Canada, og kunne ikke ta med seg Tessa dit.

Slik kan det selvfølgelig være noen ganger. Relasjoner i familien endrer seg, og man må kvitte seg med hunden sin. Men hvis man skal omplassere en hund, er det utrolig viktig å sørge for at den ender opp hos en god eier.

Det var ikke tilfellet denne gangen.

Istedet for å finne et trygt, nytt hvem til Tessa, forlot eieren henne til naboen. En nabo som ikke forsto hva det betydde å ta vare på en hund.

Naboen hadde ikke Tessa lenge før hun ble forlatt igjen. Midt på et jorde, med alle sine leker og matskåler. Og et brev…

«Denne hunden (Tessa) er 12 år gammel. Tessa er ikke min hund. Naboen min fortalte meg at Tessa er chippet. Hun spurte om jeg kunne ta meg av Tessa, fordi hun selv skulle flytte til Canada for å starte et nytt liv. Til å begynne med sa jeg ja, men jeg visste at jeg ikke kom til å beholde Tessa.

Tessa liker te, kaffe og melk. Hun får den første maten sin klokken 11:30. Naboen min har reist til Canada, og hun var glad for at Tessa var i trygge hender.

Jeg beklager for det ovennevnte, men jeg trenger ikke en hund.»

Naboen hadde rett og slett forlatt Tessa og tingene hennes, midt i en eng. Ingen vet hvor lenge hunden satt der of ventet, men hun ble til slutt funnet av Alan Webster, som driver Yorkshire Pet ambulance, en non-profit dyreambulanse.

Tessa var våt og kald, men overlykkelig for å endelig bli reddet.

Alan pakket henne inn i et teppe, og kjørte henne til organisasjonen «Dogs Trust». Der venter hun nå på å bli adoptert inn i et nytt hjem. Hun er kanskje gammel, men hun har fortsatt mye liv igjen i seg, og vil bli et fantastisk familiemedlem.

Ifølge South Yorkshire Pet Ambulances Facebook-side har de identifisert personen som etterlot Tessa på jordet, altså naboen som skrev brevet. Det er dog ikke klart om han vil anmeldes for noen lovbrudd.

Nå håper vi bare at Tessa snart får et nytt, kjærlig hjem, hvor hun blir behandlet som hun fortjener.

Å skaffe seg en hund er et stort ansvar, og man tar ikke på seg et slikt ansvar med mindre man kan håndtere det.

Del denne artikkelen hvis du er enig!