Hunden skal drepes og spises. Men når de tar den ut av buret, oppdager de et mirakel!

Blandingshunden «Miracle» (mirakel) har virkelig gjort seg fortjent til navnet sitt. I en lastebil, sammen med 100 andre gatehunder, var han på vei til østover i Thailand. 

Dyrevernorganisasjonen Soi Dog fra Phuket mottok transporten, og reddet den stakkars lasten fra en grusom skjebne. Miracle og de andre hundene var på vei til Vietnam, hvor de skulle slaktes og selges som kjøtt.

Da han ble funnet, hang Miracle forslått og livløs fra buret. Redningsmennene tok med seg Miracle og de andre 100 hundene til en veterinærklinikk, hvor de ble behandlet og klargjort for adopsjon.

45 år gamle Amanda Leask fra Skottland så noen hjerteskjærende bilder av Miracle på nettet, og bestemte seg for å adoptere ham. På grunn av hans tapperhet og viljestyrke, var Miracle en perfekt følges venn for Amandas sønn Kyle, som også strever med sin egen skjebne: Kyle lider nemlig av autisme, noe som har isolert ham og gjort det vanskelig for familien å kommunisere med ham. Derfor ble Amanda overlykkelig når hun så hvor godt forhold Miracle og Kyle fikk til hverandre.

Amanda kunne ikke vært mer fornøyd:

«Når Kyle blir opprørt fordi han ikke kan kommunisere selv, setter Miracle seg ned ved siden av han og trøster ham. Miracle føler umiddelbart når Kyle trenger ham.»

Selv om Amanda vet at folk med autisme kan utvikle ekstremt sterke bånd til dyr, hadde hun allerede hatt tre hunder før hun fikk Miracle, men ingen av de fikk det samme forholdet til Kyle.

Med sin nye bestevenn ved sin side, var Miracle klar til å takle verden. Han vant førstepremien i en konkurranse, under kategorien «Friends for life» (venner for livet). Premien på 2000 euro ble donert til organisasjonen som reddet Miracle, Soi Dog i Phuket.

Amanda har nå skrevet en bok om Miracle – de imponerende historien hans har innhold nok til flere noveller. Suksesshistorien vil også trekke oppmerksomhet mot Miracles redningsmenn og de andre hundene som fortsatt venter på å bli adoptert. Og hvem vet, kanskje presset fra media og offentligheten vil sette en stopper for denne mishandlingen av hunder en gang for alle.

Miracle fortjener virkelig tittelen «menneskets beste venn», og det på en helt unik måte. Tanken på at utallige dyr som denne hunden ender opp hos slaktere er uutholdelig. Heldigvis finnes det organisasjoner som Soi Dog, som jobber for dyrenes rettigheter og velferd.

Del denne artikkelen, og hjelp oss å fjerne hunder fra menyen!

Lik oss på Facebook