Han tar med bjørnungen i bilen og tar et bilde. Etterpå ønsker han at han skulle ha visst om konsekvensene før!

Corey Hancock var på en spasertur gjennom de vakre fjellene i Oregon, når noe fanget oppmerksomheten hans: En liten bjørn ligger på ryggen – midt på stien.

«Jeg gjemte meg bak et tre, og sørget for at moren ikke var i nærheten.» sier 41-åringen.

Men jo lengre han gjemmer seg, desto større er sjansen for at den er alene – og den rørte ikke på seg. Corey tenkte at moren hadde forlatt ungen, eller at en jeger hadde skutt henne. Men han var redd for at den hjelpeløse bjørnungen ikke ville overleve, så han bestemte seg for å handle: Han tok av seg jakken, og pakket bjørnen inn som en unge. Så løp han til bilen.

«Han var helt likegyldig. Jeg prøvde å kile labbene hans og stryke ham på hodet, men han viket ikke engang unna.» sier Corey. Selv om dyret ikke rørte på seg, merket han at bjørnen fortsatt pustet.

Han tok med seg bjørnen inn i bilen, og begynte å kjøre. Etter omtrent 20 minutter hadde han omsider mobildekning. Da postet han dette bildet på Facebook, og ba om hjelp og råd til hva han skulle gjøre med bjørnungen.

En lokal redningssentral for dyreliv tok kontakt med Corey etter kort til, og gikk med på å ta seg av bjørnungen. Cory tok ham umiddelbart med seg til sentralen. Der ble det fort klart at bjørnen var alvorlig underernært. Veterinæren ga ham næring, og klarte å stabilisere kroppstemperaturen hans. Etter 12 timer kunne bjørnen flyttes til en annen redningssentral, drevet av staten. Her ble det for første gang stilt spørsmål rundt Coreys heroiske redning.

En av de ansatte advarte Corey om at han mest sannsynlig hadde en stor bot i vente. De fortalte ham at det var ulovlig å ta med seg ville dyr ut av sitt naturlige habitat, med mindre det er helt sikkert at moren er død. Dyreunger blir ofte etterlatt alene når moren drar ut for å jakte, men det betyr ikke at ungene blir forlatt for alltid.

Heldigvis gjorde myndighetene et unntak i Coreys tilfelle, på grunn av de dramatiske omstendighetene. Istedet for en bot fikk han en advarsel. Corey er veldig takknemlig, men han hadde gjort akkurat det samme hvis han måtte velge igjen.

«Jeg tror ikke at noen som er en mamma eller en pappa, eller bare en god person, kan forlate et døende dyr.»

Den lille bjørnen ble etter hvert i bedre form, og når han er gammel nok og selvstendig nok, blir han sluppet ut i villmarken igjen.

Å ta et vilt dyr ut av sitt naturlige habitat er aldri å anbefale, men her ser det virkelig ut som Corey tok det rette valget. Takket være ham har bjørnungen nå muligheten til å leve et langt, sunt liv.

Del gjerne artikkelen med venner og familie på Facebook!

Lik oss på Facebook