Denne studenten har hatt mer enn 300 katter. Hva hun gjør med dem bør alle se!

I den latviske hovedstaden Riga, er lidelsene til de mange hjemløse kattene store. De formerer seg ukontrollert, og ingen føler ansvar for de stakkars kattene. De fleste blir rammet av sykdommer og infeksjoner, og lever ikke engang lenge nok til å bli voksen, på grunn av manglende veterinærbehandling.

Men det finnes alltid noen som er villig til å hjelpe. Den 21 år gamle studenten Zanda Indriksone har gjort det til sin oppgave å redde så mange katter som mulig.

Det begynte for 2 år siden, med en kattunge som Zanda fant på vei hjem fra skolen. Den lille kattungen besto nesten bare av skinn og bein, og var nesten helt blind.

«Jeg kunne ikke gå fra kattungen slik. Og siden har jeg bare fortsatt.» sier Zanda.

«Det første jeg gjør når jeg finner en katt er å ta den med til en veterinær, for å undersøke helse og fastslå alder.» forklarer den unge studenten.

I løpet av de siste to årene har Zanda reddet livet til omtrent 350 katter. I dag er hun medlem av «Cats Care Community», en organisasjon dedikert til å ta vare på hjemløse katter, og som bygger trehus til gatekattene, så de overlever den nådeløse vinteren i Latvia.

«Vi mennesker har temmet kattene, og jeg mener derfor at vi er forpliktet til å hjelpe dem – ellers vil mange av de dø. Det er ingen hemmelighet at Latvia har et problem med hjemløse katter, men det er vårt ansvar å gjøre noe med det.» forteller Zanda.

I mellomtiden har Zanda bygget opp et skikkelig nettverk for å fortsette å redde gatekatter, holde de friske, også å omplassere de. Men med tanke på hvor mange hjemløse katter det er i Riga, er det slettes ikke noen enkel oppgave.

Medisinsk behandling får kattene av en veterinær som er på Zandas side.

Men kostnadene for behandlingen av kattene er svært høye. Alle som har et kjæledyr som har vært alvorlig syk før, vet hvor dyrt et veterinærbesøk kan bli.

En venn av Zanda har derfor hjulpet henne å sette opp en nettside, hvor hun samler inn donasjoner. Våren er like rundt hjørnet, og Rigas gater blir snart fulle av nyfødte kattunger som trenger hjelp.

I videoen nedenfor kan du se hvor takknemlig kattene er.

Folk som Zanda gjør virkelig en forskjell i en ond verden, og gjør livet mye lettere for noen små skapninger som sårt trenger hjelp. Dette er noe vi alle burde være takknemlige for.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!Lik oss på Facebook