Mannens helse blir bare verre og verre. Helt til han får et besøk av sin aller beste venn!

Noen ganger trenger du bare selskapet til en god, gammel venn for å føle deg bedre – både fysisk og psykisk. Det vet Francisco Mena fra Porto Alegre i Brasil godt.

Han ble innlagt på sykehus med mageproblemer. Men han så ikke ut til å bli noe særlig bedre. Matlysten ble mindre, og han ble bare svakere. Til slutt klarte han ikke engang å gå.

Medisinen han fikk fungerte ikke spesielt bra, og han Francisco ble etter hvert deprimert over den triste situasjonen han var i.

Men når han fant ut at sykehuset tillot pasientene å få besøk av kjæledyrene sine, øynet han håp. Legene hadde gode erfaringer med at pasientene fikk møte hundene og kattene sine.

Men Franciscos firbente bestevenn var av en litt større kaliber: «Esquilador» er en hest!

Men legene så på det som en utfordring istedet for et problem. De fikk organisert transport til for Esquilador. Så på Franciscos 65. bursdag, trillet sykepleierne rullestolen hans ut bygningen – hvor han fikk møte hesten sin.

Og etter å ha fått besøk av bestevennen sin, begynte Francisco plutselig å føle seg bedre. Over natten hadde Dr. Daniel Souto Silveira bemerket seg at Francisco hadde begynt å spise, og styrken hans kom sakte, men sikkert tilbake. Det tok heller ikke lang tid før han begynte å gå igjen.

«Han utstrålte kjærlighet, og dyret ga ham noe tilbake. Det har reddet livet hans.» sier Dr. Silveira entusiastisk.

Francisco ble senere utskrevet fra sykehuset, og fikk dra hjem for å helbrede der. Sammen med sin beste venn Esquilador.

Det er virkelig utrolig hvor mye kjærlighet kan gjøre. Enten det er mellom mennesker, dyr, eller mennesker og dyr.

Del artikkelen hvis du også tror at kjæledyr kan ha helbredende krefter!

Lik oss på Facebook