Nå hyller vi denne mannen. Som har matet hjemløse gatekatter i over 20 år!

Willie Ortiz er en ekte katteelsker og dyrevenn. I over 24 år har han matet hjemløse katter i USA – og han har ingen planer om å slutte!

Jeg synes han fortjener å bli løftet fram i rampelyset for sin makeløse innsats for kattene. Derfor får du her en liten presentasjon av denne helten:

Willie ble født i Puerto Rico, men bor nå i Hartford i den amerikanske delstaten Connecticut. Og som mange andre storbyer, har Hartford mange løskatter ute i gatene. Ifølge Willie liker ikke befolkningen det særlig godt, og folk vil egentlig ikke ha de der.

Personlig tenker han annerledes…

«Jeg så mange gatekatter, og mennesker som sparket og dyttet de.» sier Willie.

Willie tok en beslutning: Han måtte hjelpe!

Å adoptere gatekattene var aldri et alternativ. Det var bare for mange av de.

Istedet begynte han en dag å mate dem. Han tok de også med seg til en veterinær for å kastrere de.

Hvis han så en katt som var syk, tok han den med seg og ga den litt ekstra nærhet og omsorg. Han kjempet også hardt for å finne nye hjem til så mange katter som mulig.

«De trenger hjelp. Jeg ville se til at de hadde mat og at de var friske.» sier Willie.

For øyeblikket tar han hånd om rundt 68 katter, som lever i 16 forskjellige katteflokker. Kattene lever i containere og forlatte hus.

«Noen ganger blir de påkjørt av biler, eller så overlever de ikke vinteren. Noen slipper bare kattene ut på gaten når de ikke vil ta vare på de lengre, eller ikke har mulighet til det.» sier Willie.

Willie har et hjerte av gull. Men å mate nesten 70 katter koster en del penger. For å ha råd til dette, jobber han ekstra lange dager, og tjener noen ekstra kroner på å plukke skrap og rydde i hagen til folk.

Nylig har Willie fått hjelp fra sin venn Kathleen Schlentz, som har hjulpet ham å opprette en nettside hvor han nå samler inn penger til kattemat.

«Han jobber hardt fysisk, og har gjort det i årevis. Kattene har fått mat hver eneste dag. Han er en ydmyk mann. Noen vil sikkert si: Hvorfor bruke pengene på katter? Han svarer alltid: Fordi de er katter.» forteller Kathleen.

Del denne artikkelen hvis du også mener at Willie fortjener en stor takk for jobben han gjør!