Det ser ut som en helt vanlig elefantflokk. Så får fotografen øye på det utrolige bak mammaen!

Det sies at ca 1 av 10.000 pattedyr blir født som albino. Det er utrolig sjeldent, og enda mer sjeldent at de overlever og vokser opp. 

Det var da turisten Nicki Coertze var på safari med familien sin, i Shingwedzi i Sør-Afrika, han gjorde en utrolig oppdagelse: En liten albino elefant. Blant de store, grå elefantene, spaserte den lille rosa elefanten. Og ja, det er virkelig en rosa elefant!

Afrikanske albinoelefanter er svært sjeldne. Enda sjeldnere enn sine mindre, asiatiske slektninger.

Nicki Coertze er fra Polokwane i Sør-Afrika, og reiser til Kruger Nasjonalpark hvert år. Men heller ikke han hadde sett en rosa elefant før.

Det var da den lille elefanten var i ferd med å drikke i dammen med moren, at Nicki fikk øye på den – og foreviget øyeblikket ved å ta bilder fra bilen.

«Jeg prøvde å holde meg rolig til tross for spenningen.» sier han til The Daily Mail.

På bildene kan du virkelig se kontrasten mellom albino-babyen, og de andre vanlige elefantene.

Nicki Coertzes hadde aldri sett en albino-elefant før.

«Med det i bakhodet, har jeg en teori om at dette var noe jeg bare får se en gang i livet.» forteller han The Daily Mail.

Men dessverre kan mangel på pigment føre til helseproblemer for den unge elefanten. Han kan bli blind, få problemer med den sterke solen, og han han være et spesielt attraktivt mål for krypskyttere – i tillegg til at han kanskje må kjempe for å bli akseptert av de andre medlemmene i flokken.

Men vi håper den lille, søte elefanten får leve et langt og lykkelig liv, langt bort fra krypskyttere og andre problemer.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!

Lik oss på Facebook