Når veterinæren ser dette dyret, opererer han umiddelbart. Men når eierne får ham tilbake, er noe galt!

Leanne Lauricella er grunnleggeren av «Goats of Anarchy», en organisasjon i den amerikanske delstaten New Jersey, som tar seg av syke og skadde geiter.

Når Leanne oppdaget denne lille geiten, måtte hun bare ta ham inn. Han var bare en halv uke gammel, veide ca ett kilo, og hadde en sjarmerende, søt stemme.

«Han hørtes ut som en liten mus. Jeg kan ikke immitere en så høy stemme, men han er så liten, og han lagde de høyeste pipelydene du kan forestille deg.»

Men det stakkars dyret ble født med deformerte bein, noe som var grunnen til at hans tidligere eiere tok ham med til Leanne. Men tidligere hadde eieren tatt med geiten til en veterinær for en rutineundersøkelse. Der ble hodet hans barbert, og legen brant av de små hornene hans. Eieren visste for lite om geiter til å vite at det ikke var nødvendig.

«Jeg ble så sint og opprørt når jeg så det. Han er bare en lite, uskyldig baby.» sier Leanne.

Leanne har døpt den lille geiten Lawson.

«Den tidligere eieren fortalte meg at veterinæren hadde insistert på å brenne av ham hornene, og overbevist henne om at det måtte gjøres. Når hun fikk geiten tilbake, ble hun forskrekket!» sier Leanne.

Avhorning av unge geiter er veldig utbredt: Hornene brennes i noen sekunder med et varmt jern. Varmen lukker stopper blodsirkulasjonen i hornene, og hindrer at de vokser.

Bønder avhorner ofte dyrene sine slik at de ikke blir sittende fast i gjerder, skader hverandre (spesielt hvis de bor på trange steder), eller angriper mennesker. Men Leanne mener det hele er grusomt og unødvendig.

Og Leannes begrunnelse er enkel: «De skriker. Mange putter geitene i bur laget spesielt for denne prosedyren. Det er mishandling og tortur. Geitenes horn har mange vener som regulerer kroppstemperaturen deres, slik at de holder seg kjølig om sommeren og varm om vinteren.

I tillegg begynner hornene ofte å vokse igjen, noe som kan bli problematisk.

«Små geiter har så mye testosteron at hornene vokser noen centimeter etter et år. Men noen ganger krøller hornene seg, og vokser inn i hodet på de.» sier Leanne.

«Avhorning medfører ofte hjernebetennelse også.»

Men mens Leanne tenkte på hva hun skulle gjøre inntil Lawsons pels hadde vokst tilbake, fikk hun en god ide. Hun ville ta søte baby-bilder av ham, men han hadde stygge merker på hodet. Da bestemte hun seg for å skaffe noen søte hatter og luer til ham, slik at sårene kunne dekkes.

Siden dyret selv ikke får noen fordeler av avhorningen, er det bare risiko og smerte. Det er derfor helt uforståelig at en veterinær har insistert på å gjøre det.

Og mens Lawsons pels fortsatt vokser ut, er Leanne alltid på utkikk etter nye hatter til ham – og den lille geiten kan vel ikke se mer glamorøs og søt ut!

Lawson trives heldigvis i sitt nye hjem hos Goats of Anarchy, og er åpenbart i gode hender hos Leanne.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!