Ny forskning: Folk som snakker med husdyrene sine er mer intelligente enn de som ikke gjør det!

Mange som eier husdyr har ofte en tendens til å slå av en prat med dyret. Om det så bare er enkle spørsmål som «har du savnet meg?» eller «er du sulten?», kan vi vel alle være enige om at dyr er gode lyttere.

Nå viser det seg at det er en grunn til at vi snakker med våre fantastiske følgesvenner, men det er kanskje ikke denne grunnen du hadde sett for deg eller forventet.

Å snakke med sine kjæledyr er nemlig et tegn på intelligens, ifølge forskere.

«Historisk sett har menneskeliggjøring av objekter blitt ansett som barnslig og dumt, men det er faktisk et naturlig biprodukt av menneskets utviklede hjerne.» sier Dr. Nicholas Epley, professor i atferdsvitenskap ved University of Chicago.

Vi mennesker navngir ofte ting som biler, verktøy, båter og husdyr – egentlig alle de tingene vi utvikler et spesielt forhold til.

Dessuten har vi en tendens til å stadig menneskeliggjøre objekter og hendelser, uten at vi tenker over det.

Man skulle jo tro at det er et tegn på barnslighet (barn navngir ofte det meste), men ifølge forskerne, er det nettopp det motsatte.

Å navngi sine elsklinger er et tegn på at vi er smarte.

«Det finnes ingen arter som gjøre dette. For mennesket er det et naturlig biprodukt av vår velutviklede hjerne, og det er dette som gjør oss til den smarteste og mest unike arten på denne planeten.» sier Dr. Nicholas Epley.

Så neste gang du snakker med hunden eller katten din, betyr det bare at du har en aktiv fantasi og godt utviklet hjerne.

Del gjerne denne gode nyheten med dine venner på Facebook! 

Lik oss på Facebook